Елейдер Алварес. Бях прекалено фокусиран да нокаутирам Ковальов, искам трета битка с него
Миналата събота в Тексас, Сергей Ковальов стана световен шампион за трети път, след като победи с единодушно решение Елейдер Алварес и си върна титлата на WBO в лека тежка категория.Миналия август, Алварес постигна една от най-изненадващите победи за годината, когато повали Ковальов в нокдаун на три пъти, за да го нокаутира в седмия рунд.

В реванша Алварес не беше много активен, Ковальов го превъзхождаше и го надиграваше в повечето рундове.

Алварес призна, че е бил прекалено фокусиран върху опитите си да постигне нокаут, което така и не направи.

„Това не беше моята вечер,“ каза Алварес.“ Признавам, че се опитах да го нокаутирам, това беше моят план, но не успях да го изпълня. Исках да го победя преди 12-ия рунд, но не успях. Сега имам нужда от няколко седмици почивка, това ще ми позволи да говоря с моите треньори и мениджъри, за да обсъдим какво ще правим по- нататък.

Искам отново да се срещна с него. Вече го победих веднъж, а той спечели реванша. Искам да уверя, че на първо място планирам да продължа кариерата си, защото аз съм само на 34 години и все още не е настъпило времето да се оттегля. И второ, трябва да докажа, че отново мога да стана шампион.“

2 коментара

  1. Иво февруари 8, 2019 4:18 am  Отговор

    Ква е тая стратегия за нокаут с някакви единични удари… Играеш активно и търсиш да си пласира силния удар. На мен ми звучи като чаках Ковальов да се умори и тогава да действам.

  2. Пламен февруари 8, 2019 12:08 pm  Отговор

    Стратегията му беше елементарна – очакваше Ковальов да се втурне безразсъдно напред и да го засече. Т.е. руснака да поема рисковете, а той да играе на сигурно. Не си и бяха помисляли за друг развой.

Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *