Ейбъл Санчес: Канело Алварес не притежава ударна мощ с която да нарани Генадий Головкин

Саул „Канело“ Алварес (49-1-1, 34 KO) има висок процент на победи с нокаут 67% след 12 години като професионалист, но определено той не е толкова голям нокаутьор, за какъвто хората го смятат. Това мнение изрази треньорът на световния шампион на WBC / WBA / IBF в средна категория ( до 72, 6 кг ) Генадий Головкин (37-0, 33 КО), Ейбъл Санчес. Той каза, че бившият шампион на IBF в средна категория Дейвид Лемьо (38-3, 33 КО) притежава по- тежки удари от Канело. Санчес използва неспособността на Канело да нокаутира изтощения Хулио Сезар Чавес младши миналата събота като пример, че младия мексиканец не притежава такава ударна мощ каквато хората вярват, че има.

Санчес заяви, че Головин няма да се бие с Канело по начина, по който го направи срещу Лемьо, когато реши да не рискува и да действа на сигурно стоейки на дистанция посредством своя джеб.

“ Не мисля, че Канело е такъв голям нокаутьор, за какъв се мисли, а и всички изглежда мислят, че е. Но Лемьо е такъв. Не ме е грижа какво по дяволите казват всички. Лемьо е нокаутьор. Той е много мощен боксьор. Канело удряше Чавес по- всякакъв начин, освен със столчето, и не усоя да го нарани. Канело не е нокаутьор, „ каза Санчес.

Единствените двама съперника, които той нокаутира са Амир Кан и Джеймс Къркланд. Всички останали негови опоненти продължиха да се бият преди да загубят по- точки или с технически нокаут. Затова не мисля, че той притежава чак такава ударна мощ, която ще изисква подобен вид бой, какъвто проведохме срещу Лемьо. Но той има много бързи ръце. Той работи много с добри комбинации. Той е много добър боксьор. „

Баща и син Еди и Чепо Рейносо, които тренират Канело Алварес, не само вярват, че техния състезател ще победи Головкин, но са и напълно сигурни, че той ще нокаутира казахстанеца.

“ Ако не той не може да нарани Чавес и Кото, тогава той няма да може да нарани и Генадий Головин, който има 400 битки [като професионалист и аматьор] и никога не е бил свалян в нокдаун [в нито една от тези срещи]. Хубаво е, че в лагера на Канело вярват, че могат да го нокаутира, защото това означава, че Канело ще има топките да се изправи и да се бие с него „, каза Санчес, който също така вярва, че силния натиск, който са оказали медиите и феновете върху Канело и неговия екип, са повлияли върху организирането на този двубой.

“ Тази битка е нещо, което трябваше да се случи. Но тя нямаше да се случи през септември, а следващата година. Добре направиха, че те се съгласиха и организираха срещата, но натискът [от обществото] е това, което ги накара да го направят, „ каза Санчес.

=====================================================================================

Уважаеми приятели!

Ако желаете съществуването на сайта да продължи – ПРАВЕТЕ ДАРЕНИЕ ВСЕКИ МЕСЕЦ!

IBAN : BG 95DEMI92401000148388 –
При банка – „Търговска Банка Д“ АД („Д Банк“)
BIC DEMIBGSF
Получател : Людмил Александров
4 коментара

 1. ludmil май 11, 2017 12:22 pm  Отговор

  Въпреки че този тио е треньор на Головкин, той е прав. Затова се чудя защо никой от така наречените журналисти не отбелязва това. А и Кан е по- малък със стъклена брадичка, Къркланд е същия, стъклена брада,. Та той беше нокаутиран дори от Нобухиро Ишида, в първия рунд, който има в кариерата си 5 нокаута:))

 2. Ангел май 12, 2017 3:50 am  Отговор

  Гледам че Де ла Оя все набляга над това, че ще използват ръкавици 10 OZ , та се чудя – в другите мачове не са ли пак същите…?

 3. Иво май 12, 2017 5:10 am  Отговор

  от кат до 67 на горе в профи бокса се бият с 10 oz ако не се бъркам в по долните с 8oz
  при аматьорите са 10 и 12

  • ludmil май 12, 2017 7:48 am  Отговор

   Вече всички използват 10:)) ПРИ ПФОРИТАТАТ:) Преди и аз се чудех, та бях проучил въпроса:))

Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *