Еди Хърн обясни защо Антъни Джошуа няма да приеме офертата от $50 млн., за да се бие с Уайлдър в САЩ
Британският промоутър Еди Хърн, който представлява интересите на световният шампион на WBA ( супер ), WBO, IBF и IBO в тежка категория Антъно Джошуа (21-0, 20 КО), обясни причините защо неговият боксьор е стигнал до заключението да не приема предложената му оферта в размер на $50 млн., за да проведе обединителен двубой с шампиона на WBC Дионтей Уайлдър (40-0, 39 КО) в Щатите.

“ Има едно нещо, което е напълно сигурно – Ей Джей иска да се срещне с Уайлдър в следващата си битка. Той ясно даде да се разбере това. Той също така ясно даде да се разбере, че иска да проведе тази битка във Великобритания. Той взе това решение заедно със своя треньор и мениджър Роб Макракън.Разбирам решението му. Преди всичко той се грижи за интереса на феновете си във Великобритания, и също така той заслужава да се проведе тази битка у дома, “ – каза Хърн пред Telegraph Sport. “ – Уайлдър вече се би във Великобритания ( през април 2013 г. – в Шефилд, когато победи Одли Харисън с нокаут в първия рунд ). Той беше готов за $ 4 милиона да се бие с Александър Поветкин в Русия. Обсъдихме ситуацията и решихме, че няма логика да летим до САЩ – това е мащабно събитие с прекалено голям залог.

Като боксьор, Джошуа не се интересува къде ще се бие. Но Роб казва: ‘ Защо да пътуваме до Америка?’ Не всичко се измерва в пари. Да, когато се боксирате у дома, имате някакво предимство. Но Ей Джей мисли преди всичко за своите фенове. Колко зрители ще събере този двубой в САЩ? 6 хиляди? 10 хиляди зрители? Тук можем да съберем 90 хиляди. И това е битка за абсолютната титла в тежка категория.

Съществува някакво мнение, че една битка трябва да се проведе в САЩ, за да предизвика по- голям интерес. Но Ей Джей не мисли така. Роб говори като бивш боксьор. Той счита, че Ей Джей трябва да се бие за всички тези колани на родна земя. “

Уважаеми приятели!

Надяваме се на Вашата подкрепа!

Направете дарение, за да подкрепите съществуването на сайта. Който желае и може нека да помогне!

IBAN : BG 95DEMI92401000148388 –
При банка – „Търговска Банка Д“ АД („Д Банк“)
BIC DEMIBGSF
Получател : Людмил Александров

Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *