Еди Хърн: Усик ще се бие с Поветкин, Паркър или Ортиз на 18 май
Британският промоутър Еди Хърн обяви, че „абсолютния“ световен шампион в полутежка категоия (до 90, 7 кг) Александър Усик ще направи дебютира в тежка категория (+ 90, 7 кг) на 18 май в Щатите, най-вероятно срещу Александър Поветкин, Джоузеф Паркър или Луис Ортиз.„Усик ще проведе следващата си битка на 18 май в Щатите,“ каза Хърн.“Негов съперник най-вероятно ще бъде някой измежду Александър Поветкин, Джоузеф Паркър и Луис Ортиз. Въпреки че Поветкин и Паркър потвърдиха участието си в картата на Дилиън Уайт, която е насрочена за 20 април на „02 Арена“ в Лондон, Англия. Трябва да разберем кой има желание да се срещне с Усик. Той обаче е готов да се бие с Ортиз, Паркър и Поветкин. С всеки от тези момчета“, каза Хърн.

„Дали бих искал Усик да се срещне с някой от тях? Не. Но той го иска. Аз бих го посъветвал да избере по- лесен съперник за първата си битка в тежка категория, но това са боксьорите, с които той иска да се бие, и предполагам, че за това феновете го обичат толкова много.“

Луис Ортиз има насрочен двубой срещу Кристиан Хамер на 2 март в „Барклис център“ в Бруклин, Ню Йорк, САЩ.

10 коментара

 1. Найденов февруари 7, 2019 10:25 am  Отговор

  Звучи много интересно , който и тримата да се падне за съперник. Жалко ,че в списъка го няма Уайт. Уайт заслужава отрезвяване.

 2. Пламен февруари 7, 2019 10:59 am  Отговор

  По-добре ще е, ако бие Ковнацки в Щатите. Защо да се бие там с Паркър? Кой го е чувал? Дори и Поветкин е безизвестен там. Тях може да си ги остави, за да си организира галата в Англия през април.

 3. Митко февруари 7, 2019 11:15 am  Отговор

  Ортиз има мач през март и няма да има време после за подготовка. Също така от екипа му преди отрекоха каквито и да е било предложения. Паркър го виждам във UK срещу Чисора. Отдавна си мислех че Усик ще дебютира срещу Поветкин ама във UK.

 4. Васил февруари 7, 2019 11:48 am  Отговор

  Тежка категория е друга бира:) трудно ще му е на Усик срещу който и да е дори и срещу Чисора,да не говорим за другите трима дето са в топа на тежката.

 5. Иво февруари 7, 2019 12:45 pm  Отговор

  Абе Ковнацки не е кой знае колко популярен в САЩ така че няма голяма разлика.
  Ортиз има предостатъчно време боя му с Хамър няма да го затрудни направо ще е като част от подготовката. Паркър ако приеме ще се изненадам…
  Според мен Усик ще премине успешно в тежка.

 6. Ангел февруари 7, 2019 3:40 pm  Отговор

  Ортиз един от малкото, който разбират нещата по друг начин и държат на думата си. То всъщност май не останаха други от тая порода… Той никога не отказва покана за танци:)) Не вярвам да го стори и сега. Подходящ е за битка в Щатите, а Хамър едва ли ще му създаде много проблеми, че да отказва.

  • Пламен февруари 7, 2019 11:17 pm  Отговор

   Значи все пак те е впечатлило мъжкарското поведение на кубинеца?
   Това е и точно, което дразни в боксьорите на Мачруум и Хърн в частност. Той е доста интелигентен, отличен бизнесмен е и никой не го критикува за това. Но когато кажат нещо, а направят съвсем различно и се оправдаят с някой друг.. това драазни.
   Извън поведението им, Джошуа е по-добър от Ортис и би го победил.

   • Ангел февруари 7, 2019 11:51 pm  Отговор

    Може ли по конкретно?? И не започвайте пак с „защо не подписа ония бял лист на който пише 50 млн“ Смешно е.

 7. ludmil февруари 7, 2019 11:27 pm  Отговор

  Стиловете правят битките. Кинг Конг е нах-неподходящ за Усик. Не случайно Хърн го споменава, за да направи реклама на Усик след като всички знаем, че такъв двубой никога няма да се състои. Най- лесния съперник за Усик е Паркър,.Никакво движение с глава, никакво движение с крака, никаква сила. Неговота развитие зацикли още преди пет години. Харесвам Поветкин, затова вярвам, че въпрки възрастта си, притежава оръжия в арсенала си с които да прати Усик на Мелмак. Затова и него го отписвам, още повече пък да се бие в САЩ. Аз лично смятам, с оглед на сегашното състояние на бокса – „много розови мечти, а в крайна сметка, е лайняна торта в лицето, че Усик ще се бие с някой дървар като Ковнацки. Разбира се, после ще чуем, че никой не е искал да се бие с Усик. Все пак Усик иска Джошуа, Така че защо двамата да не се бият с идентични „близнаци“. Няма да имат проблеми после Хърн ще направи магията си и в днешното време на интенет, ще създаде мега двубой между Усик и Джошуа. Чиито пейпървю ще бъде купено от шараните, дето не знаят искат или не искат Брекзит:)))

 8. Иво февруари 8, 2019 12:08 am  Отговор

  Лайняна торта в лицето добре описва нещата за съжаление…

Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *