Еди Хърн: Следващия съперник на Джошуа ще бъде Уайлдър или Поветкин

Следващият двубой на световният шампион на WBA ( супер ), WBO, IBF и IBO в тежка категория Антъни Джошуа „най- вероятно“ ще бъде срещу Дионтей Уайлдър или Александър Поветкин, това заяви промоутора на британската звезда Еди Хърн в петък.

След победата си по точки над Джоузеф Паркър миналата седмица, Джошуа незабавно предизвика шампиона на WBC Уайлдър, но битката с американеца, може би ще трябва да изчака след като WBA нареди на британеца да започне преговори за двубой със задължителния претендент Поветкин.

Изглежда, че единственият начин, по който Джошуа може да задържи титлата си на WBA и да се изправи срещу Уайлдър, е, ако руснакът се съгласи да изчака.

“ Получихме писмо в което WBA нарежда на Антъни Джошуа да се бие с Александър Поветкин. Ние имаме 30 дневен период в който да преговаряме – на този етап мога да кажа, че най- вероятно следващият двубой на Антъни ще бъде срещу Уайлдър или Поветкин, „
каза Хърн пред Скай Спортс.

https://photo.boxingscene.com/uploads/wilder-povetkin_4.jpg

Уважаеми приятели!

Надяваме се на Вашата подкрепа!

Направете дарение, за да подкрепите съществуването на сайта. Който желае и може нека да помогне!

IBAN : BG 95DEMI92401000148388 –
При банка – „Търговска Банка Д“ АД („Д Банк“)
BIC DEMIBGSF
Получател : Людмил Александров
3 коментара

  1. Митко април 7, 2018 3:24 am  Отговор

    Аз съм 100% сигурен, че няма да е Уайлдър. Няма логика бизнесмена да рискува като може да изкара добри пари първо срещу Поветкин. Лъже пак боксовите фенове, дори след Поветкин пак няма да е Уайлдър. Тогава IBF ще има вече задължителен претендент и щангата и там трябва да прави защита вероятно срещу Пулев. Компромис може да направи федерацията за обединяване на титлите, но Хърн няма смисъл да бърза, особено ако противника му е по лесно преодолим и не е голяма заплаха.

  2. Хаха април 7, 2018 11:44 am  Отговор

    Проникновен и безпристрастен анализ на Митко, както винаги

  3. Ангел април 7, 2018 9:54 pm  Отговор

    Не че нещо, но срещу Поветкин ще му е доста по-трудно от колкото срещу непритежаващия никаква техника Уайлдър, така че анализа му издиша.

Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *