Еди Хърн: Няма да позволим да ни стискат за топките, докато не дадем повече пари на Уайлдър
Еди Хърн, промоутър на световния шампион на IBF, IBO, WBA ( супер ) и WBO в тежка категория Антъни Джошуа (21-0, 20 KO), няма намерение да плаща повече от предложените $ 12,5 милиона на шампиона на WBC Дионтей Уайлдър (40-0, 39 KO) за обединителен двубой с неговия боксьор.

В интервю Хърн обясни защо смята, че предложената сума на Уайлдър е достатъчна.“ Прочетох публикации, че тази битка ще донесе $ 100 милиона – но това не е така. Битката можеше наистина да стигне тази сума, ако двамата бяха създали име в Америка. Мисля, че битката наистина ще струва … Моите проучвания показват, че ще направим $ 40 милиона или $ 50 милиона печалба от шоуто. Ако говорим за генериране на приходи, това е нещо съвсем различно. Но ние имаме разходи. Имаме телевизии, които трябва да си раздпределят платените събития, трябва да бъдат платени: арената, подгряващата карта, хотелите, полетите, допинг- проверките, всичко. Така че нека да кажем $ 40 милиона за най- сигурно. $ 12,5 милиона това са 31 или 32% [от $ 40 милиона ], което е повече от справедливо, „ каза Хърн.

“ Уайлдър зне аслужава повече от това според мен. Хората казват, че сме дали на Джоузеф Паркър 33% . Но това не е така и не разбирам откъде произлиза тази сума. Хонорара на Дионтей Уайлдър ще бъде два пъти по-голям от този на Джоузеф Паркър. На Уайлдър е предложено пет – шест пъти повече от най-високият му хонорар за битка с Антъни Джошуа. А хонорара на Джошуа дори няма да бъде удвоен.

Имам усещането, че сме наказани, защото някой е свършил ужасна работа с Дионтей Уайлдър. Това е човек, който взема $2- $2,5 милиона за битка, и вие считате, че той заслужава 25 милиона? Защо? На каква основание? Той няма профил. Той не може да продаде 10 000 билета, когато участва в голяма битка в Америка. А от друга страна имаме човек, който изкарва пари и ще продължи да прави това. Искате от Джошуа да участва в най-голямата битка в кариерата си за малко по- висок хонорар от неговия съперник.

Хората не разбират простата икономика и реалността на ситуацията. Един човек печели по $ 2,5 милиона за битка, а другият печели десет пъти повече. Джошуа винаги е плащал повече от необходимото на опонентите си. Той плати повече от необходимото на Чарлз Мартин, Дилиън Уайт, Доминик Бризийл, Карлос Такам и на Джоузеф Паркър. Ние не искаме да го правим отново. Няма да платим повече от необходимото на Дионтей Уайлдър за тази битка.

Искаме тази битка, но това означава, че ще подаддем и ще позволим да ни стискат за топките, докато не дадем на Дионтей Уайлдър нещо, което не заслужава – не, няма да го направим. „

https://photo.boxingscene.com/uploads/wilder-joshua-1.jpg

Уважаеми приятели!

Надяваме се на Вашата подкрепа!

Направете дарение, за да подкрепите съществуването на сайта. Който желае и може нека да помогне!

IBAN : BG 95DEMI92401000148388 –
При банка – „Търговска Банка Д“ АД („Д Банк“)
BIC DEMIBGSF
Получател : Людмил Александров4 коментара

 1. Васил април 21, 2018 10:43 am  Отговор

  ех тоя Еди само финикийски знаци са му в главата:)

 2. Гошо април 21, 2018 12:09 pm  Отговор

  ами прав е от негова гледна точка. Както каза Уайлдър няма профил, никой не го познава в Щатите, феновете му са от гетата на Алабама и Луизиана и малко от кеча заради нокаутите и шоуто. Алчнее за пари, защото знае, че това е мачът, с който може да се пенсионира и във финансов и в спортен план.

 3. Дидо април 21, 2018 12:36 pm  Отговор

  Ако Джошуа продължи по същият начин ала Кличко и той скоро ще взима по няколко милиона на мач, и при Кличко с 4-те колана беше така. А дали Хърн не ни лъже?! Освен това приходите зависят и от съперника, както Уайлдър няма да взима по-големи суми ако не се бие с противници като Джошуа, така и Антъни ще взима по-ниски. А и ако Джошуа стане абсолютен световен това ще му гарантира повече приходи за всеки следващ мач, така че да му дават 3-4% отгоре ако е сигурен Хърн, че му дават 31% в момента и да се бият. После абсолютно всички ще му скочат, то и сега е така, но той има задължение за защита на доста месеци така че всичко ще е наред. Но не искат, защото това за 31% е лъжа от страна на Еди Кънт никой не знае какви ше са крайните приходи, но този е лаком г…

 4. Митко април 21, 2018 1:13 pm  Отговор

  Вече ми писна на дедовия да ги слушам тия как се жалват като pussy-та. Крайно време е спортните медиите да спрат да отразяват подобни новини за преговорите между щангиста и баскетболиста. Ясно е, че такъв мач няма да има.

Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *