Еди Хърн: Не искам да организирам лесни битки
Британския промоутър Еди Хърн не обича да организира лесни битки за боксьорите си. Според него, към бокса в момента е насочено прекално много внимание, което води до намаляване на броя на мишмашовете. Компанията на Хърн Matchroom Promoutions може да се похвали с ярки таланти, от краля в тежка категория Антъни Джошуа до надеждата Джош Кели.

Промоутъра често е критикуван за боксьорите, които се срещат с явни аутсайдери, но сега тези дни са в миналото. Разбира се, надеждите не могат веднага просто да бъдат хвърлени в битка със сериозни противници, защото не всеки може да бъде като Василий Ломаченко, затова Джошуа Буатси, Лорънс Околи и Джош Кели все още се упражняват срещу по-лесни противници.“ Сега е сериозна конкуренцията и телевизиите искат само сериозни битки. Имах достатъчно моменти, когато мениджърите и треньорите ме караха да организирам лесни битки за техните състезатели, но получих много критики за това и повече не искам да организирам лесни срещи. Някои от боксьорите, разбира се, се нуждаят от съперници средна ръка, за да напреднат, тъй като не може да се хвърли един боксьор на ледената пързалка във втората си среща.

 
Тези момчета се нуждаят от година и 8-10 по- слаби съперници, а след това ще отидат на определено ниво и ще са готови за по-нататъшен растеж. Няма друг вид спорт като бокса, където феновете да са толкова критични. Например, снукър и дартс никой никого не критикува. Бокса е луд спорт, но мисля, че ние ще се справим, “ – каза Хърн.

Уважаеми приятели!

Ако желаете съществуването на сайта да продължи – ПРАВЕТЕ ДАРЕНИЕ ВСЕКИ МЕСЕЦ!

IBAN : BG 95DEMI92401000148388 –
При банка – „Търговска Банка Д“ АД („Д Банк“)
BIC DEMIBGSF
Получател : Людмил АлександровНапишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *