Дмитри Бивол е останал впечатлен от Сергей Ковальов: Ще се радвам да се бия с него
Световният шампион на WBA в лека тежка категория Дмитри Бивол е останал изключително впечатлен от представянето на Сергей Ковальов при победата му над Елейдер Алварес.В събота Ковальов победи Алварес и си върне титлата на WBO.

„Разбира се, бих се бИЛ с Ковальов. Искам да се бия за другите титли. С Божията воля, битката с Ковальов ще се проведе в бъдеще. Ще бъда щастлив, ако стане. Но честно казано, не ме интересува с кои шампиони ще се боксирам. Искам публиката да пожелае определена битка и аз ще я проведа. Ако публиката пожелае да се бия с Ковальов, ще се радвам да се срещна с него.

Ще ми бъде по-лесно да проведа двубой с Ковальов. Защото той никога не избягва битка. Ковальов е готов да се бие, той не се крие от никого. Той наистина е отворен за сражения. Той е готов да защитава и обединява титлите.

Промените на Ковальов в реванша с Алварес бяха, че той ясно следваше тактическия си план. Той имаше желание за работа, но донякъде той се въздържаше и пестеше силите си, което беше правилно, като се има предвид дистанцията от дванадесет рунда.

Не мога да кажа, че видях сериозна промяна в техниката и издръжливостта му. Всичко остава същото. Ковальов просто следваше тактиката си и това е най-важното. Той има богат технически арсенал. Да, издръжливостта му не е от най-добрите, но му беше достатъчна, за да измине пълната дистанция,“ каза Бивол.

1 Коментар

  1. Иво февруари 4, 2019 1:00 pm  Отговор

    Бивол ако поставяше обединението на титли пред парите щеше да подпише с ЕСПН където са другите шампиони. Сега трудно ще се бие с някой от тях скоро.

Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *