Джо Джойс ще се завърне на 18 май в картата на Дионтей Уайлдър
Според ESPN, британският претендент в тежка категория Джо Джойс ще проведе следващия си двубой на 18 май а картата на световният шампион на WBC в същия теглови клас Дионтей Уайлдър.Ако нищо не се промени и Джойс се боксира през май, това ще бъде доста бързо завръщане на ринга за него, тъй като на 23 февруари в Лондон, той предсрочно победи бившия световен шампион Бърмейн Стивърн. Не е тайна, че основната цел пред сребърния медалист от Олимпийските игри през 2016 г. в Рио Де Жанейро е световната титла, но като се има предвид възрастта му (33 години), той няма много време пред себе си, за да създава и да изгражда кариерата си.

Съперниците на Джо Джойс и Дионтей Уайлдър все още не са известни, но най-вероятно Уайлдър ще защитава титлата си срещу задължителния претендент Доминик Бризил, докато британецът може да се бие както с някой гастрольор, така и с по- класен боксьор. Но не трябва да забравяме онова, което каза треньорът му Ейбъл Санчес, че Джойс не е готов за двубой с топ боксьор.

Откакто започна професионалната си кариера Джо Джойс постигна 8 победи, всички от които с нокаут. Бърмейн Стивърн бе най-добрият противник на британеца, но не трябва да забравяме, че канадският ветеран отдавна е преминал своя зенит и се боксира изключително радко.

1 Коментар

  1. Иво март 2, 2019 11:15 pm  Отговор

    Дане не го пуснат на Макол 🙂 Бригс може 🙂 тия идиоти от WBA да му кажат някой измежду Валин, Браян Чар

Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *