Джоузеф Паркър разглежда двубоя срещу Хюи Фюри като първа стъпка към славата
Световният шампион на WBO в тежка категория Джоузеф Паркър разглежда битката срещу Хюи Фюри като стъпка към световната популярност. Това е първият двубой на новозеландеца във Великобритания и едва четвъртият, който ще проведе извън родината си. Неговата страна е известна с успехите си в ръгбито, но Паркър възнамерява да прослави Нова Зеландия в бокса.

“ Какво трябва да направя, за да стане толкова популярен, колкото “ Всички тези черни “ играчи ? Да се бия в чужбина – това е първата стъпка. Световният шампион трябва да се бие в цял свят. Харесва ми да се боксирам в Нова Зеландия, но ако искам да се издигна до статута на суперзвезди, трябва да се бия по целия свят. Ние правим първата стъпка и се опитваме да станем известни в целия свят.
 

Баща ми не можеше да боксира заради увреждане, но ни вкара в бокса от ранна възраст. Изпитвах истинска страст към спорта, родителите ми идваха да ме гледат, когато имаха време. Дейвид Туа беше пример за подражение, той направи много за бокса в Нова Зеландия. Роден съм в Нова Зеландия, но родителите ми са от Самоа. Опитвам се да прославя Нова Зеландия и Самоа – каза Паркър.Двубоят между Джоузеф Паркър и Хюи Фюри ще се проведе в събота на Манчестър Арена в Манчестър, Великобритания.

Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *