Джоузеф Паркър към Антъни Джошуа: Искам битката, ще те победя, но искам честно заплащане

Шампионът на WBO в тежка категория Джоузеф Паркър (24-0, 18 KO) се надява да се изправи срещу шампиона на IBF, IBO и WBA ( супер ) Антъни Джошуа (20-0, 20 KO) в обединителен двубой през първото тримесечие на 2018 г., но се съмнява, че това ще се случи, защото и двете страни са на различно мнение относно хонорарите. По-рано, промоутърът на Паркър Дейвид Хигинс заяви, че се е ядосал, защото са им предложени много по-малко пари от тези, което Чарлз Мартин е получил, за да заложи титлата си срещу Джошуа през април 2016 г. Той твърди, че Мартин е получил $5 млн. за това.

Хигинс е разговарял с Хърн и е получил разяснение относно хонорара на Мартин – но той твърди, че на американския боксьор все пак му е било платен двойно повече от това, което е предложено на Паркър, за да се изправи срещу Джошуа.

В последните си интервюта Хигинс поиска разпределение на приходите 60-40 години в полза на Джошуа. Той е склонен да се замисли върху това предложение, ако Паркър бъде третиран справедливо финансово.

“ Чували сме слухове за това, което е получил Чарлз Мартин
– каза Хигинс пред Скай Спортс. “ Джоузеф заяви, че му е предложено по-малко от половината.

Ние получихме разяснение на ситуацията от Еди Хърн, което всъщност ни обясни, че е предложил малко повече от половината, но все пак как може битка срещу Чарлз Мартин да струва почти двойно повече от обединителен двубой срещу непобеден световен шампион като Джоузеф Паркър?

Да, все още сме готови да се бием, но офертата трябва да се подобри значително –
добави Хигинс. – Никога не казвайте никога, но няма да се бием за по-малко от 40 $. Трябва да се разберем.

Ние не искаме фиксиран хонорар, защото не знаем какви ще са приходите. Светът иска да види този двубой, ние искаме това, но няма да приемем участие, което според нас е въз основа на несправедлива сделка. Джоузеф иска да се бие, но той знае, че офертата не е такава, каквато трябва да бъде.

Неговото послание към Джоузеф Паркър е: ‘ Искам да се бия с теб, сигурен съм, че ще те победя. Единственото нещо, което искам е справедлив дял от пая. Паят е голям и нека го разделим справедливо ‘ „.

https://i1.wp.com/photo.boxingscene.com/uploads/joshua-parker_4.jpg?w=598

Уважаеми приятели!

Ако желаете съществуването на сайта да продължи – ПРАВЕТЕ ДАРЕНИЕ ВСЕКИ МЕСЕЦ!

IBAN : BG 95DEMI92401000148388 –
При банка – „Търговска Банка Д“ АД („Д Банк“)
BIC DEMIBGSF
Получател : Людмил Александров

(96)

Share

коментараНапишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *