Джордж Сейт Пиер, Кейн Веласкес, Доналд Сероне, Ти Джей Дилашоу и Тим Кенеди създадоха Асоциация на ММА бойците

donald

Тази сутрин се проведе прескоференция в която участие взеха Бьорн Рабни, Джордж Сейнт Пиер, Кейн Веласкес (14-2 ММА), Ти Джей Дилашоу (13-3 ММА), Доналд Сероне (31-7 ММА) и Тим Кеннеди (18-5 ММА).

Какво се случи на пресконференцията:
– Беше обявено създаването на Асоциация на ММА бойците (Mixed Martial Arts Athletes Association);

– Тим Кенеди каза, че UFC правят много пари, които не споделят с бойците

– Джордж Сейнт Пиер припомни, че стана изведнъж неудобен за UFC, когато предяви желание за усилване на допинг контрола. Сейнт Пиер също пожела увеличаване на заплащнето. Според него, дори милионер като Конър Макгрегър (21-3 ММА) печели по- малко, отколкото би трябвало.

– Доналд Сероне каза, че не е подготвил реч, затова просто ще говори от сърце. Сероне призна, че е настъпил момента в който се замисля за това, за което говореше преди, а именно – за пенсионно и здравно осигураване в UFC. Каубоя подкрепя бойците в UFC, които искат да променят настоящата ситуация.

– Ти Джей Дилашоу каза, че е изморен от мислите си за това как да изхранва семейството си, състезавайки се в същото време на най- високо ниво. Хората, каза той, не разбират, че бойците от UFC получават само 8% от приходите на организацията. Също така Дилашоу радее за следващото поколение бойци, които също трябва да се бият за жълти стотинки, ако това не се промени днес.

– Кейн Веласкес сподели, че той е имал 7 операции от дебюта си, и че след реванша с Фабрисио Вердум (26-6-1 ММА), ще претърпи 8-ма. Веласкес се интересува от подобряване на системата на здравеопазването в организацията.

– Бьорн Рабни “ скочи “ на новите собственици на UFC за това, че те прибират всички пари. Той съобщи, че UFC прави $ 600 милиона годишно – повече от всеки друг професинале спорт.

След това те дадоха възможност на журналистите да задават въпроси и от техните отговори стана известно следното:

– Целта на Асосиацията – да се постигне увеличаване на заплащането на бойците до 50% от печалбата на UFC.

– Засега в Асоциацията има само 5 бойци. Именно те ръководят проекта, а Бьорн Рабни е само съветник, той отговоря за стратегията.

– Асоцията е фокусирана само върху UFC. Bellator, WSOF т.н. засега не са засегнати.

– Един от журналистите, отбеляза, че всички пет членове на Асоциацията са мъже, без афроамериканци, жени и европейци. Да, тези въпроси интересуват западните журналисти, на първо място.

– Сейнт Пиер каза, че това се е случило във всички спортове, и ще се случи в UFC, рано или късно, без значение дали това им харесва или не. Също така, според него, UFC ще направи всичко възможно, за да не може Макгрегър да се присъедини към MMAAA.

– Кенеди призна, че никой не очаква ситуацията ще се промени бързо.

donal

==================================================================

Уважаеми приятели!

Надяваме се на Вашата подкрепа!

Направете дарение, и подкрепете съществуването на сайта. Който желае и може нека да помогне!

IBAN : BG 95DEMI92401000148388 –
При банка – „Търговска Банка Д“ АД („Д Банк“)
BIC DEMIBGSF
Получател : Людмил Александров
Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.