Джордж Сейнт Пиер: Чаел Сонен има най-доброто решение за кантара преди битка
Бившият шампион на UFC в две теглови категории Джордж Сейнт Пиер счита опасни за живота на бойците правилата за претегляне преди битка. На пресконференция в Австралия миналата седмица той предложи кантара преди битка да се провежда един час преди турнира.“ Чаел Сонен предложи кантара да се провежда в деня на битката. Обикновено кантара се провеждаше вечерта преди деня на битката. Но сега кантара беше преместен за сутринта и хората започнаха да казват: “ Сега имаме повече време за възстановяване. “ Поради това те се опитват да свалят повече килограми.

Тъжно е, че го казвам, но понякога си мисля: “ Чакаме някой да умре ли, за да бъдат променени правилата? “ Това е абсурдно. Чаел предложи добро решение.

Ако кантара бъде преместен в деня на битката, тогава мнозина ще започнат да намаляват теглото си предварително, но не за сметка на обезводняването. Тъй като е ясно, че не трябва да дехидратирате тялото си в същия ден, в който се биете. Например, ако кантара е един час преди битката. Така правят всички в аматьорските състезания по борба в САЩ. Знаете ли колко хора не успяват да се справят на кантара? Нито един. Странно е да виждаш в професионалните спортове в професионална организация на най-високо ниво, че спортистите не успяват да се претеглят.

Необходимо е да се променят не хората, а системата. Системата може да бъде подобрена. Не казвам, че решението на Чаел Сонен е перфектно, но това е най-доброто, което можем да направим сега. Това би било най-доброто решение на проблема, “ каза Сейнт Пиер.

Уважаеми приятели!

Надяваме се на Вашата подкрепа!

Направете дарение, за да подкрепите съществуването на сайта. Който желае и може нека да помогне!

IBAN : BG 95DEMI92401000148388 –
При банка – „Търговска Банка Д“ АД („Д Банк“)
BIC DEMIBGSF
Получател : Людмил Александров

Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *