Джони Нелсън: Ако Уайлдър отклони офертата на Джошуа, това няма да говори добре за него
Бившият световен шампион и настоящ анализатор на Скай Спорт Джони Нелсън смята, че шампионът на WBC в тежка категория Дионтей Уайлдър (40-0, 39 KO) трябва да приеме предложената му оферта от $ 12.5 млн., за де срещне с шампиона на IBF, IBO, WBA ( супер ) и WBO Антъни Джошуа (21-0, 20 KOs) в една от най-очакваните битки в бокса.

Уайлдър и неговите съветници не са много доволни от предложението – въпреки че това са много повече пари от най-големия хонорар на Уайлдър до ден днешен от около $ 2.5 млн.Те планират да изпратят насрещна оферта, но не е известно дали това е направено.

Екипът на Уайлдър поиска разделението на приходите да бъде 60-40% в полза на Джошуа. Те вярват, че двубоят ще донесе много повече приходи, което накара промоутъра на Джошуа да поиска гаранция от $ 50 млн., като по- този екипа на Уайлдър ще докаже, че наистина вярва в това, че двубоят ще донесе най-малко приходи от $ 100 млн.

Нелсън вярва, че Уайлдър трябва да приеме офертата и да упражни натиск върху своя екип, за да се осъществи битката.

“ Това е битката, която публиката иска. Всички пътища водят до тази битка. Дионтей Уайлдър никога няма да получи по-висок хонорар от този, който му предлагат за битка с Антъни Джошуа. Ако Уайлдър откаже, или пожелае лъвския пай, тази битка просто няма да се случи, “ каза Нелсън пред Скай Спортс.

“ Не мисля, че това зависи от Уайлдър. Мисля, че това зависи от неговия отбор, защото той изглежда като човек, който е готов да се бие. Като боксьор, ако му бъдат предложени пет пъти повече пари от онези, което е взел като непобеден световен шампион и той откаже да ги приеме, това няма да говори добре за него. „
https://fightnews.info/img/pages/37305_resize(602-602-4).jpg

Уважаеми приятели!

Надяваме се на Вашата подкрепа!

Направете дарение, за да подкрепите съществуването на сайта. Който желае и може нека да помогне!

IBAN : BG 95DEMI92401000148388 –
При банка – „Търговска Банка Д“ АД („Д Банк“)
BIC DEMIBGSF
Получател : Людмил Александров5 коментара

 1. ludmil април 15, 2018 11:51 pm  Отговор

  Прав е Джони.

 2. Бандит април 16, 2018 12:14 am  Отговор

  Дано да приема офертата и да се запачва подготовката най накрая

 3. Дидо април 16, 2018 1:36 am  Отговор

  Пак същите глупости, нали са си англичани, да искаш 40% лъвски пай ли е!?! %? Били готови на 50 на 50 ама ако еди кой си, еди що си, ти не давай 50, дори 40 не давай колкото противника иска, ами стиснете дори на 35% на 65! за теб и пак ще си чист пред съвестта си, че не те е страх от подобна среща. Ама защо не искат да говорят в проценри, щом и противника иска?! ! На Паркър вече дадоха 33 и не се дърпаха.

  • Дидо април 16, 2018 2:12 am  Отговор

   В края на краищата на Паркър вече му дадоха 33%. На Уайлдър противниците му по-малко ли са били, по- малко нокаута ли има, по-слаби ли са били, или ги е бил по по-малко безапелационен начин. По-малко колани ли има от Паркър преди срещата, колана на WBC по-непрестижен ли е от WBO, по-малко защити на световна си титла ли има от него. Уайлдър по- малко атрактивен ли е от Паркър или в САЩ има по-малко фенове на бойните спортове от колкото в Нова Зеландия и Уалдър няма да привлече повече зрители за срещата от него. Но тяхна си работа, ние пари няма да спечелим, гледа ни се бокс за абсолютен световен.

 4. Митко април 16, 2018 10:22 am  Отговор

  Винаги когато има такива големи’срещи между шампиони е редно да се сключват договори за хонорара на проценти, както стана и със Паркър. Те му предлагат някаква твърда сума която по изчисления на някои боксови медии пада до 12%. Едните очакват еди колко си млн приходи, а другите еди колко си млн и да няма недоразумения и недоволни е най справедливо да се раздели на % приходите. Ако Хърн и щангата не искат този мач много ясно, че ще му предложат неизгодна сделка. Всичко друго е дърдорене пред медиите. Нека му предложат едни 35% от приходите и тогава да видим какво ще стане. 🙂

Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *