Джервонта Дейвис: Бях толкова тежък, че чак беше нелепо
Джервонта „Танка“ Дейвис за пореден път изпита проблеми с вместването си в границите на категория перо (до 59 кг).На вчерашния кантар преди битката му срещу Хуго Руиз – „Танка“ трябваше да се премери три пъти преди да получи правото да защитава световната си титла на WBA в категория до 59 кг тази вечер в Калифорния.

Първоначално Дейвис бе премерен 59, 148. След това той бе съблечен гол, но отново тежеше повече 59, 077 кг.

Той се възползва напълно от 30-те минути, които Атлетическата Комисия на щата Калифорния (CSAC) му предостави, за да се отръве от излишното си тегло и да се вмести в тегловия лимит от 59 кг.

Джервонта Дейвис призна, че е качил прекалено много килограми между времето, когато той се е боксирал за последно преди почти 10 месеца и когато е започнал треировъчния си лагер в края на миналата година.

„Качих твърде много килограми,“ каза Дейвис в интервю, което се състоя преди претеглянето в петък.“И дори не бих искал да кажа колко много. Станах твърде едър. В един момент бях по-едър от Ейдриън Брунър,( който се боксира в полусредна категория до 66, 7 кг) – вероятно не на килограми, но гърба ми и всичко друго наедря. Не можех дори да обуя нито един от късите си панталонки. А цяло лято носех къси панталонки.

Когато започнах тренировъчния лагер, бях толкова наедрял, че не можех да тренирам правилно. Не можех да тренирам, затова трябваше да си взема няколко почивни дни, за да сваля малко килограми – не чрез тренировки, а само чрез правилно хранене и някои такива неща. Трябваше да сваля няколко килограма, преди наистина да започна подготовка. Бях толкова тежък, че чак беше нелепо.“

4 коментара

  1. Иво февруари 9, 2019 11:52 pm  Отговор

    Хахаха абе и без голяма пауза кантара му е проблем то за мен единствената драма беше ще го мине ли другото ясно нокаут

  2. Иво февруари 10, 2019 3:08 pm  Отговор

    Хахха английския ми не е толкова добър но Спенс май пак беше пиян 🙂

  3. Пламен февруари 10, 2019 10:56 pm  Отговор

    И моя английски е мн слаб, но беше весело.. Каза му нещо като – „искаш ли да си моята кучка“ и за да не го каже пред камерите започна с това, че Джервонта е страхотен боец.. 😀 Някой с по-добър английски да го преведе по-точно

Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *