Джеймс Али Башир разкритикува Джонатан Банкс заради работата му в ъгъла на Владимир Кличко

Джеймс Али Башир, който работеше като асистент на старши треньора на бившият властелин в тежка категория Владимир Кличко от 2004 г. до края на спортната му кариера, в интервю за BWTM Sports остро разкритикува работата на Джонатан Банкс, който стана старши треньор на Кличко след смъртта на Еманюъл Стюърд.

Башир заяви, че когато Владимир е започнал видимо да отстъпва от позициите си, което стана ясно в битката му с Брайънт Дженингс, той е трябвало да се боксира по-агресивно, а Банкс, според него, е бил на противоположното мнение.

“ Смятам, че смъртта на Стюард силно се отрази на Владимир. И не разбирам защо, след смъртта на Емануел, той избра за треньор 30-годишно момче, което нямаше никакъв опит. Какво можеше да му предложи?

Не казах нищо преди, тъй като бях част от екипа, но сега, когато Владимир се оттегли, мога да говоря. Инструкциите, които даваше Банкс в битката с Брайънт Дженингс бяха абсурдни – а в действителност в този двубой Владимир едва не загуби своите титли. Дженингс трябваше да започне да го налага от първия рунд, а Банкс през цялото време му повтаряше : “ Просто се боксирай, просто се боксирай. “ Благодарение на това Дженингс доби смелост и самочувствието му значително се подобри през втората половина на двубоя. Знаех, че до нищо добро тази тактика няма да доведе, и казах това на Владимир веднага след битката с Дженингс. Но същото нещо се случи в срещата с Тайсън Фюри, „ – каза Джеймс Али Башир.

В същото време, Джеймс Али Башир смята, че Владимир чудесно се е боксирал в последния си двубой срещу Антъни Джошуа, въпреки че работата на Джонатан Банкс, според, и в тази битка не е била безупречна.

“ Преди нокдауна в петия рунд Владимир се боксираше перфектно. Дали постъпи правилно, че не действаше по- агресивно, когато повали Джошуа в нокдаун в шестия рунд? Вярвам, че да. Имаше голям риск да се надене на контра-удар. Но, за съжаление, никой в ъгъла не му каза да прекрати тези постоянни опити да нанесе ляво кроше, за които Джошуа беше добре подготвен, лесно се отръпваше от всяко от тях. Владимир изразходи много енергия, замахвайки за тези леви крошета. Какво бих му подсказал да направи ако се намирах в неговия ъгъл? Бих му казал да започне отново да работи със своя джеб, защото този негов удар работеше отлично, “ – каза Джеймс Али Башир.

Уважаеми приятели!

Ако желаете съществуването на сайта да продължи – ПРАВЕТЕ ДАРЕНИЕ ВСЕКИ МЕСЕЦ!

IBAN : BG 95DEMI92401000148388 –
При банка – „Търговска Банка Д“ АД („Д Банк“)
BIC DEMIBGSF
Получател : Людмил Александров

(251)

Share

коментара
  1. Гошо август 12, 2017 5:17 pm  Отговор

    Абсолютно е така.

  2. ivan август 12, 2017 9:44 pm  Отговор

    Също не харесах мача с Дженингс!

Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *