Даниъл Кормие призна, че няма да бъде напълно възстановен за битката си на UFC 230
Даниъл Кормие няма да бъде напълно възстановен за предстоящата си среща срещу Дерик Луис през следващия месец на турнира UFC 230.Кормие, който е шампион на UFC в две теглови категории, контузи ръката си, по- време на историческата си победа над Стипе Миочич на UFC 226, когато стана шампион в тежка катвгория.

“ Винаги съм искал да се бия, но получих контузия, затова реших да изчакам битката с Брок. После ми се обадиха от UFC и ме попитаха дали не бих искал да се бия след няколко седмици. Отговорих им: „Честно казано, сега не мога да го направя, но ще видя как върви възстановяването ми и дали имам шанс да се бия.“ Казаха ми, че това ще бъде двубой срещу Дерик Люис и аз им отговорих, че ще видя как ръката ми реагира на удар. Ако всичко е наред, тогава ще се бия.

Сега ръката ми е достатъчно добре, за да се бия. Честно казано, тя не е сто процента здрава, юмрукът ми се затваря, но не напълно – изглежда, че сега просто не мога да стисна показалецът си докрай.

Например, не мога да стисна юмрука си плътно, въпреки че изглежда, че ако го стисна, всичко ще бъде наред. Страхувам се да го направя, защото ме боли, но се надявам, че когато проведа спаринг, тогава всичко ще се оправи и ще се върне в нормалното си положение.

Мога да правя много неща, мога да провеждам някакви спаринги, просто не мога да удрям с дясната си ръка. Мога да се боря, но се старая да внимавам – ако нещо трябва да се случи, тогава нека да се случи в битка, а не на тренировка. Тъй като ще бъде страшно неприятно да приема битка три седмици преди турнира и да се оттегля една седмица преди него.

Все още работя много усилено, удрям силно, опитвам да се подготвя за битката. Аз не се опитвам да се самозалъгвам, Дерик е голям, силен и корав тип, който ще излезе за победа и трябва да съм готов за всичко, “
– каза Кормие.

https://www.bjpenn.com/wp-content/uploads/Daniel-Cormier-Derrick-Lewis-Cropped.jpg

Уважаеми приятели!

Надяваме се на Вашата подкрепа!

Направете дарение, за да подкрепите съществуването на сайта. Който желае и може нека да помогне!

IBAN : BG 95DEMI92401000148388 –
При банка – „Търговска Банка Д“ АД („Д Банк“)
BIC DEMIBGSF
Получател : Людмил Александров

Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *