Дамир Белю се отказа от мач с Олександър Усик

Съперника с когото трябваше да се срещне световния шампион на WBO в полутежка категория украинеца Олександър Усик ( 10 – 0, 9 КО ) при първата си защита, босненеца Дамир Бельо (22-0, 18 КО) е отказал да проведе мача, оправдавайки се със слаба физическа подготовка. Това съобщи самия боксьор на страницата си във Фейсбук.

“ Преди пет дни, аз научих, че разполагам с един месец и 20 дни за подготовка. Аз не съм тренирал един месец и не съм във форма. Аз нямам време да се подготвя и да подобря физическата си форма, за да се бия за шампионския пояс.

WBO не заслужава да се бия за световната титла неподготвен. Представете си, 4-5 кръг – аз едва ли ще мога да дишам. Това ще ме убие.

На мен ми беше даден шанс и много пари, но аз казвам не. В това състояние, аз не трябва да се бия за световната титла в една от най-престижните версии. „

damir
2 Коментара

  1. Найденов ноември 8, 2016 6:01 pm  Отговор

    Твърди се ,че Усик много трудно си бил уреждал противници,защото ги е страх и т.н. Да се бие с Хук. Хук на никой не отказва. Освен това ,Германецът вече предизвика Усик в медиите. И без това достойните опоненти на украинецът се броят на пръсти.

Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *