Генадий Головкин: Положителната допинг – проба показа истинското лице на Канело
Световният шампион на WBA ( супер ), WBC, IBF и IBO в средна категория, Генадий Головкин рядко казва нещо негативно за своите съперници, но в случая със Саул “ Канело “ Алварес, казахстанският боксьор сериозно критикува мексиканеца заедно с отбора му.

Головкин също така посочи, че Атлетическата Комисия на щата Невада и боксовите санкциониращи органи трябва да държат Алварес отговорен за двете му положителни допинг – проби дадени миналия месец за наличието на забранено анаболно вещество. Алварес и неговият екип, включително промоуторът Оскар Де Ла Оя, обвиниха замърсено месо – често срещан проблем в родината на Алварес Мексико – за наличието на следи от кленбутерол в неговият организъм.“ Ние сме елитни спортисти и искам да запазя бокса на елитно ниво. Има закони, атлетическа комисия, антидопингов контрол и трябва да изпълним техните изисквания. В този случай те трябва да предприемат някои мерки или да дисквалифицират Канело, или да бъде глобен. Ако няма да направят нищо, тогава защо е комисията като цяло? Защо говорим за тези проверки?

Когато стигнете до това ниво, хората трябва да видят уменията, които притежавате, вместо да се чудите коя лаборатория имате. Моето мнение е, че на това ниво атлетите не трябва да пропускат тестове и да показват положителни резултати за забранени вещества. Това показва истинското ви лице. Те напълно знаят какво е кленбутерол. Това не е новина, вече има много прецеденти, “ каза Головкин

Реванша между Канело Алварес и Генадий Головкин ще се проведе на 5 май в “ Т- Мобиле Арена “ в Лас Вегас, Невада.

https://photo.boxingscene.com/uploads/canelo-golovkin%20(11).jpg

Уважаеми приятели!

Надяваме се на Вашата подкрепа!

Направете дарение, за да подкрепите съществуването на сайта. Който желае и може нека да помогне!

IBAN : BG 95DEMI92401000148388 –
При банка – „Търговска Банка Д“ АД („Д Банк“)
BIC DEMIBGSF
Получател : Людмил Александров

Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *