Владимир Кличко се притеснява за бъдещето на олимпийския бокс
Бившият световен шампион на WBA, IBO, IBF и WBO в тежка категория Владимир Кличко изрази своята загриженост за несигурното бъдеще на бокса на Олимпийските игри в Токио през 2020 г.

Боксът е част от всички игри от 1920 г., но мястото му в Токио 2020 е поставено под съмнение, тъй като Международният Олимпийски Комитет (МОК) предупреди Международната Боксова Федерация (AIBA), че трябва да подобри управлението във организацията.Кличко, който спечели златото в супер тежка категория през 1996 г., подкрепи Световната Боксова Асоциация (WBA), тъй като се тревожи за младите аматьори, които очакват да участват на Олимпиадата, за да изпълнят мечтите си.

“ За първи път в историята на аматьорския бокс може да се случи най-лошото, “ каза Кличко. “ Трябва да обединим усилията си, за да защитим мечтите на спортистите, които искат да променят живота си, като станат участници в предстоящата Олимпийски игри..

Поради безпрецедентно нарушение в работата в организацията, боксът е изправен пред опасността да загуби своя статут на олимпийски спорт.

Подкрепям националните боксови федерации в желанието им да се присъединят към световноизвестната организация WBA, която е една от пионерите на бокса.

Освен това искам Международния Олимпийски Комитет да разглежда WBA като организация, която ще централизира спорта, докато продължи да защитава интересите на своите спортисти и фенове и да даде лиценз на WBA за предстоящите Олимпийски игри в Токио. „

https://photo.boxingscene.com/uploads/titles-wladimir-klitschko.jpg

Уважаеми приятели!

Надяваме се на Вашата подкрепа!

Направете дарение, за да подкрепите съществуването на сайта. Който желае и може нека да помогне!

IBAN : BG 95DEMI92401000148388 –
При банка – „Търговска Банка Д“ АД („Д Банк“)
BIC DEMIBGSF
Получател : Людмил Александров

1 Коментар

  1. Иво ноември 23, 2018 12:35 pm  Отговор

    WBA при аматьорите и ще имаме супер редовен и временен златен медал

Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *