Витали Кличко: Най- важната победа в кариерата на Владимир бе над Самюъл Питър в първата битка
Виталий Кличко сподели коя победа смята за най-важната в професионалната боксова кариера на брат си, бившият двукратен световен шампион в тежка категория Владимир и разкри ролята на Емануел Стюард при неговият успех.„Това беше победата в първата му битка срещу Самюъл Питър. Този двубой, разбира се бе кой-кого. Питър беше млад, корав. Той вървеше напред като танк и постоянно нанасяше удари. След срещата отидох при Стюарт, благодарих му, защото този успех беше благодарение на неговата работа. Той вдигна Владимир, подготви го. Той подготви Владимир не толкова физически, колкото го подготви психически. Той разговаряше с него от сутрин до вечер.

Повечето хора смятат, че силата е в бицепсите, в мускулите. Но основната сила на всеки спортист е в главата. Ако сте готови психически – никой не може да ви победи. И в този аспект Стюарт намери подходящите думи, правилната стратегия за подготовката на Владимир. Той се стегна, излезе на ринга и показа страхотен бокс. И това беше решаваща битка, след която почти всички експерти казаха: ‘О, той е спечелил световната титла заслужено,’ “ каза Виталий.


Първата битка между Владимир Кличко и Самюъл Питър се проведе през септември 2005 г., и завърши с победа за украинеца с единодушно решение, след като по- време на мача Кличко се озова на три пъти в нокдаун.

4 коментара

 1. ivan януари 11, 2019 5:51 pm  Отговор

  ето това е за което писах преди за тези дето казват че уаелдър е победил ФЮРИ ЗА РАЗБИРАЧИТЕ ДЕТО ПИСАХА СЕГА ДА ВИ ВИДЯ

 2. Иво Николов януари 12, 2019 7:44 pm  Отговор

  Какво да гледаш дядо?Мнението ти е с враждебен характер което не цели да предизвика диалог а конфронтация.И Уайлдър победи Фюри.А пък и да не е все още е световен шампион в тежка категория независимо дали ти харесва на теб и броя изпити ракии във времето в което си писал коментара!

 3. Ангел януари 12, 2019 8:47 pm  Отговор

  Като не ти отърва много ясно, че ше е с „враждебен характер“ Защо не споделиш с нас, кой друг освен теб смята че Уайлдър е победил? 😀 😀 Само го гледай, как ще се разциври с голямата си уста за нещо или пак ше си „счупи“ ръката, само и само да избяга от реванша, твоя „шампион“ 😉

 4. Иво Николов януари 12, 2019 9:01 pm  Отговор

  Мечтай си -реванш ще има.И след това е Джошката.И това не са мои думи а на Франк Уорън.

Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *