Васил Ломеченко бе повален в нокдаун, но детронира Хорхе Линарес
Украинеца Василий Ломаченко (11-1, 9 КО) завоюва световната титла в трета теглова категория след като детронира шампиона на WBA в лека категория (до 61,2 кг) Хорхе Линарес (44-4, 27 КО КО).

Голямото физическо преимущество на Линарес, Ломаченко компенсира с движение, бързина, издръжливост и технически умения.Началото беше равностойно, двамата боксьори пласираха няколко удара.

Във втория рунд Линарес тръгна по- агресивно напред. Ломаченко направи отлична комбинация – първо обработи тялото на Линарес, а след това нанесе ъперкът в главата. Линарес се опита да държи украинеца на дистанция, но той беше чудесен в скъсяването на дистанцията. Двамата размениха удари. В третия рунд Линарес работеше с джеба си, но в заключителната минута Ломаченко пласира серия удари.

В началото на 4-ия рунд Линарес беше предупреден на няколко пъти от рефера, за удари отзад в главата, за задържане и за ниски удари. Шампионът започна да се уморява и да забавя темпото. В петия рунд Линарес започна да работив тялото на Ломаченко и искаше да разменя удари. Но в края на рунда Линарес най-накрая започна да има преимущество.

В края на 6-ия рунд Ломаченко неочаквано пропусна десен прав и беше повален в нокдаун. Линарес не се опита да завърши битката предсрочно. Следващите няколко рунда се проведоха най-вече в позиционна битка с минимално предимство на Ломаченко, а в 9-ти рунд по-добре се представи Линарес.

В 10-ия рунд битката завърши неочаквано – серия удари на Ломаченко и удар в тялото повали Линарес на платнището. Той съумя да се изправи, но даде знак, че не може да продължи битката.

https://photo.boxingscene.com/uploads/lomachenko_2.jpg

Уважаеми приятели!

Надяваме се на Вашата подкрепа!

Направете дарение, за да подкрепите съществуването на сайта. Който желае и може нека да помогне!

IBAN : BG 95DEMI92401000148388 –
При банка – „Търговска Банка Д“ АД („Д Банк“)
BIC DEMIBGSF
Получател : Людмил Александров4 коментара

 1. недко май 13, 2018 3:05 pm  Отговор

  красота е да го наблюдаваш,много подвижен и рязко сменя ъгъла и в повечето случаи съперниците му се оказват матирани..невероятен боец

 2. ludmil май 13, 2018 5:16 pm  Отговор

  Лома е голям, но ми се струва, че срещу Майки Гарсия ще има проблеми. Макар, че за мен Линарес бе най- добрият в лека категория

 3. недко май 13, 2018 5:31 pm  Отговор

  да проблеми може да има,както и при линарес нокдауна..нормално е все пак излиза срещу много добри боици и не му е лесно..визирам линарес и евентуално гарсия…все пак гарсия не познава загубата и ще е много интересна срещата

 4. Ivan май 13, 2018 11:37 pm  Отговор

  Лома.. 1 на милион се раждат такива боксьори Боже!

Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *