Василий Ломаченко: За мен бокса не е бизнес, а спорт- както беше и в моето детство

На първо място бокса е спорт, а на второ, това е средство за изкарване на прехраната. За това, както и защо толкова дълго време продължиха преговорите за хонорара на ямаеца Никълъс Уолтърс (26-0-1, 21 КО), с когото ще се бие утре, световния шампион на WBO в категория суперперо (до 59 кг) украинеца Василий Ломаченко (6-1, 4 КО) разказа за вестник “ Сегодня “ .

“ Уолтърс дълго време се пазареше. Той не искаше да се боксира с мен: не му бяха достатъчно парите. Тогава се обадих на моя мениджър и му казах, ‘ Егис, какво ще се случи ако от моя хонорар му дам $ 300 хиляди, ако той ме победи? Ние можем ли официално да вкараме такава клауза в договора? ‘ Той ми отговори: ‘ Защо не? ‘ Направихме официално предложение на Уолтърс. Той каза, че ще помисли. И с това приключи всичко. “ – разказа интересната история украинеца.

Според Ломаченко в комерсиализъм едва ли може да бъде обвинен, защото бокса за него все още е, както и в детските му години – спорт. И едва след това – бизнес.

“ Аз знам едно нещо: по- времето на Мохамед Али и Рой Джоунс младши, когато той беше в стихията си, за един шампион е била много важно самото наименование “ шампион „,
– каза Василий. – Тогава всички са се боксирали заради славата, в името на победата, за да бъдат най-добрите от най- добрите, в името на признанието. Сега всичко е бизнес, боксьорите се интересуват само от пари. Мнозина смятат, че, без да се напрягат, може да се изкарват добри пари. Те започнаха да забравят, че бокса преди всичко е спорт, а чак след това е бизнес. За мен, бокса е спорт, както беше и в моето детство „.

lomachenko-walters-2

===================================================================

Уважаеми приятели!

Надяваме се на Вашата подкрепа!

Направете дарение, и подкрепете съществуването на сайта. Който желае и може нека да помогне!

IBAN : BG 95DEMI92401000148388 –
При банка – „Търговска Банка Д“ АД („Д Банк“)
BIC DEMIBGSF
Получател : Людмил Александров
Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.