Брайън Стан: Време е Йоел Ромеро да престане с пакостите си в октагона

brian

След победата си над Крис Уейдмън на UFC 205 в Ню Йорк, Йоел Ромеро ( 12 – 1 ММА ) се превърна в претендент # 1 за шампионската титла на UFC в средна категория, но освен това той беше подложен на сериозни критики заради някои пакости извършени от него по- време на мачовете му.

Най- скандалната ситуация е от 2014 г., когато Ромеро е почти пребит от Тим Кенеди в края на 2-рия рунд по- време на техния двубой на UFC 178. Между втория и третия рунд, Ромеро и хората от неговия ъгъл, извършват няколко очевадни действия, с цел да му дадат повече време, за да се възстанови преди началото на третия рунд. В крайна сметка те издействат на “ Божия войн “ допълнителна минута на столчето. Когато третия рунд започва, Ромеро излиза и нокаутира Кенеди само 58 секунди след началото на рунда.

В допълнение към това по- време неговата победа с разделено съдийско решение над “ Алигатора “ Соуза на UFC 194, той се хваща за мрежата, за да се спаси от тейкдаун, а след това дава положителна допинг – проба.

Миналата седмица на UFC 205, Ромеро още веднъж попадна в противоречива ситуация след като от неговия ъгъл нарочно започнаха да поливат тялото му с вода между рундовете, принуждавайки рефера да забави започването на рунда, докато тялото на кубинеца не изсъхне.

Според анализатора на Fox Sports 1, и бивш боец Брайън Стан, Ромеро трябва да прекрати тези пакости.

“ Йоел Ромеро винаги нарушава правилата. Винаги. И според мен, това трябва да престане. Мисля, че това зависи от хора като мен, които имат позиция в медиите, които имат право на мнение, за да сме сигурни, че той ще разбере, когато му кажем : ‘ Йоел, ние виждаме какво правиш, ние виждаме хората от твоя ъгъл какво правят. ‘ Комисиите трябва да изгледат всички материали и ако трябва да отстранят някои хора от неговия ъгъл, за да бъдат преустановени тези пакости. Вие трябва да реагирате на гонга и да станете от столчето, без значение колко сте уморен. Видяхме, този трик прекалено много пъти преди. Той трябва да спре да се хваща за мрежата. Рефера, ако това е в грубо нарушение на правилата и може да промени събитията в боя, тогава да му отнеме точка. И те трябва да направят това. Те трябва да направят това с този човек, и да го държат отговорен, защото във всеки един мач в той участва, ние виждаме някои от тези неща, „ каза Брайън Стан за Sirius XM.

UFC 205: Weidman v Romero

======================================================================

Уважаеми приятели!

Надяваме се на Вашата подкрепа!

Направете дарение, и подкрепете съществуването на сайта. Който желае и може нека да помогне!

IBAN : BG 95DEMI92401000148388 –
При банка – „Търговска Банка Д“ АД („Д Банк“)
BIC DEMIBGSF
Получател : Людмил Александров
Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *