Боксов Уикенд
Masonic Temple, Детрой, Мичиган. Двукратната олимпийска шампионка и настояща шампионка в супер средна категория Клариса Шийлдс (6-0, 2 KO) преодоля нокдаун в първия рунд, за да победи с единодушно съдийско решение (97-92, 98-91, 97-92) шампионката в лека средна категория Хана Гейбриълс (18-2-1, 11 KO).

След като Шийлдс беше повалена на платнището, изглеждаше, че Гейбриълс ще има шанс да предизвика изненада, но Шийлдс пласира тежък джеб и мощни комбинации, а двете боксьорки си размениха удари в заключителните рундове. В края на битката изглеждаше, че Гейбриълс се е изморила, докато Шийлдс изглеждаше по- свежа и в по- добра кондиция.Кристина Хамер (23-0, 10 KO) запази мечтата за супербитка с Клариса Шийлдс след като доминира над Тори Нелсън (17-2-3, 2 KO) в десет рундов двубой, който спечели с единодушно решение (100-90, 99-91, 99-91).

Нелсън, която измина пълната дистанция срещу Шийлдс и Хамер, имаше желанието, но не съумя да се справи с физическото превъзходство и силата на Хамер. Хамер запази световните си титли на WBC и WBO в средна категория. По- същия начин Шийлдс доминира над Нелсън по-рано тази година в Ню Йорк.

https://fightnews.com/boxing/shieldsw10gabriels07.jpg

О2 Арена, Лондон, Англия. Бившият неколкократен претендент за световната титла в средна категория Мартин Мъри (37-4-1, 17 KO) детронира „сребърния“ шампион на WBC в средна категория Роберто Гарсия (41-4, 24 KO) с победа с единодушно съдийско решение. Битката беше изключително грозна с много фалове. Като от актива на Гарсия бяха отнети две точки във втория и деветия рунд за удари под кръста. Резултатът бе 116-111, 118-109 и 118-108.

Победителят бе считан за задължителен претендент на световния шампион на WBC, WBA и IBO Генадий Головкин, но това изглежда малко вероятно да се случи. Головкин преди това нокаутира Мъри при защита на титлата през 2015 г.

Антъни Ярд (16-0, 15 КО) победи с технически нокаут в седмия рунд Дариуш Сек (27-3-3, 9 КО) и защити титлите си на WBO ( European ) и WBO ( Inter-Continental ) в лека тежка категория.

Ярд започна битката без излишно суетене и повали Сек в нокдаун още в първия рунд. С напредването на времето Ярд започна да работи в тялото и главата на съперника като принуди Сек да мисли само за защитата си. В петия рунд изглеждаше, че Сек ще се откаже, тъй като не знаеше как да се справи с натиска на Ярд и многобройните тежки удари.

В края на шестия рунд Сек пропусна ляво кроше и отново се озова на платнището. Той съумя да продължи битката, но веднага получи тежки удари, което принуди рефера да прекрати побоя.

https://fightnews.com/boxing/murray-garcia02.jpg

SSE Hydro Arena, Глазгоу, Шотландия. В елиминаторен двубой за титлата на WBC в лека полусредна категория, непобедения британец Джош Тейлър (13-0, 11 KO) победи бившият шампион на WBC Виктор Постол (29-2, 12 KO). Двубоят беше изключително равностоен и атрактивен. Тейлър повали Постол в нокдаун в десетия рунд. Тейлър заслужено победи, но резултатът 118-110, 117-110 и 119-108 изглежда меко казано скандален. Съдиите дадоха на Постол два, три и един рунд срещу Тейлър.

https://photo.boxingscene.com/uploads/josh-taylor_3.jpg

Poliórum Zamná, Мерида, Юкатан, Мексико.Световният шампион на WBC в категория супер перо Мигел Берчелт (34-1, 30 KO) победи Джоната Бариос (41-6-1, 22 KO) с технически нокаут в третия рунд. Берчелт повали с ляво кроше Бариос в нокдаун в края на втория рунд, а след това отново го повали в третия рунд. Малко след това от ъгъла на Бариос излязоха на ринга, за да защитят своя боксьор от по-нататъшно нараняване. Бариос не беше доволен. Това бе трета успешна защита на титлата на Берчелт.

https://fightnews.com/boxing/bercheltko3barros11.jpg

Още резултати:

Emperors Palace, Kempton Park, Южна Африка:

Полусредна категория за титлата на IBO: Тулани Мбенге победи Диего Габриел Чавес с технически нокаут в 7- ия рунд
Полутежка категория: Табисо Мчуну победи Рикардс Болотникс с технически нокаут в 6- тия рунд

Dome de Paris-Palais des Sports, Paris XV, Париж, Франция:

Лека средна категория: Сюлейман Сисоко победи Карлос Молина с единодушно съдийско решение

Sport Palace, Киев, Украйна:

Лека полусредна категория за вакантната международна титла на WBO: Арам Амирхачанян победи Станислав Скороход с разделено съдийско решение

The SSE Hydro, Глазгоу, Шотландия:

Тежка категория за континенталната титла на International Boxing Organization: Мартин Баколе Илунга победи ДЛ Джоунс с технически нокаут в 1- ия рунд

Уважаеми приятели!

Надяваме се на Вашата подкрепа!

Направете дарение, за да подкрепите съществуването на сайта. Който желае и може нека да помогне!
IBAN : BG 95DEMI92401000148388 –
При банка – „Търговска Банка Д“ АД („Д Банк“)
BIC DEMIBGSF
Получател : Людмил Александров


Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *