Боксови резултати от уикенда

Celebrity Theater, Финикс, Аризона. Тревър Брайън (20-0, 14 KO) победи с технически нокаут в четвъртия рунд Би Джей Флоред (34-4-1, 21 KO) и завоюва „временната“ титла на Световната Боксова Асоциация (WBA) в тежка категория..

Според ветеранът журналист Норм Фрауенхайм, който е присъствал на срещата, Брайъннт е повалил Флорес шест пъти в нокдаун и е имало дори седми нокдаун, който е станал след гонга сигнализиращ за край на съответния рунд.

Сега има трима шампиони на WBA в тежка категория – което предизвика възмущение сред боксовата общност. Мануел Чар е „редовен“ шампион на WBA, Антъни Джошуа „супер“ шампион на WBA, той също притежава световните титли на IBF, IBO и WBO.

https://i0.wp.com/photo.boxingscene.com/uploads/trevor-bryan.jpg?w=598&ssl=1

Operastage, Olavinlinna, Саволина, Финландия. Роберт Хелениу (27-2, 16 КО) победи с единодушно решение Юрий Байховцев (10-17-3, 5 КО) в реванш. Срещата едва не приключи в самото начало, след като беларусина пропусна тежък удар и се олюля. Той обаче се съвзе и натисна именития си съперник.

Стратегията на Хелениус беше ясна: той се съсредоточи върху контраатаките, пласирайки ъперкъти и крошета, последвани от клинчове. Но Байховцев често отвръщаше със свирепи крошета в главата на съперника си. Ударите на Хелениус не оказаха сериозен ефект върху беларусина, който отново доказа, че има здрава брадичка.

В крайна сметка Хелениус не успя да нокаутира съперника и победи с единодушно съдийско решение.

https://i1.wp.com/photo.boxingscene.com/uploads/helenius-bykhautsou.JPG?w=598&ssl=1

Avalon Theater, Холивуд, Калифорния. „Редовния“ шампион на WBA в категория перо Хесус Рохас (26-2-2, 19 KO) загуби с единодушно съдийско решение от Джоузеф Диаз младши (27-1, 14 KO), но запази титлата си. Диаз загуби правото да спечели колана след като не успя да се вмести в тегловата каtегория.

От самото начало на битката Рохас тръгна в атака, докато Диаз се защитаваше добре и действаше по-разнообразно, използвайки по-голям арсенал от удари.

В петия рунд Рохас започна да пласира все повече точни удари, но след 6-и рунд Диаз отново възстанови контрола върху мача. В 11-тия и 12- тия рунд Рохас увеличи натиска, принуждавайки противника си да се защитава и да се движи повече, а също така да влиза в клинчове.

В крайна сметка победата бе за Джоузеф Диаз младши с резултат 117-111, 116-112 и 115-113.

https://i0.wp.com/fightnews.com/wp-content/uploads/RojasDiaz_Hoganphotos2.jpg?resize=600%2C400&ssl=1

Уважаеми приятели!

Надяваме се на Вашата подкрепа!

Направете дарение, за да подкрепите съществуването на сайта. Който желае и може нека да помогне!

IBAN : BG 95DEMI92401000148388 –
При банка – „Търговска Банка Д“ АД („Д Банк“)
BIC DEMIBGSF
Получател : Людмил Александров

(112)

Share

коментараНапишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *