Артьом Далакиан стана шампион на WBA, Дони Ниетес защити титлата си на IBF

Тази сутрин в легендарната зала Форум в Лос Анджелис, САЩ украинеца Артьом Далакиан (16-0, 11 KO) завоюва вакантната титла на WBA в категория муха след впечатляваща победа над бившият четирикратен световен шампион американеца Брайън Вилория (38-6, 22 KO).

По-младият, 30-годишен Далакиан надиграваше Вилория през цялото време, оказвайки се твърде бърз и неуловим за 37-годишния ветеран. Далакиан наистина не остави никакво съмнение в превъзходството си. Той беше трудно да бъде ударен, и отвръщаше с мощни удари. Далакиан нарани Вилория в единайсетия рунд и го разкървави, след като му отвори аркада на челото след удар с лакът. В крайна сметка с резултат 118-109 в трите съдийски карти, Далакиан спечели титлата, овакантена от Казуто Йока, и показа, че е сила, с която всички трябва да се съобразяват в категория муха. Украинеца може да проведе обединителен двубой с победителя от срещата между Дони Ниетес и Хуан Карлос Ревеко, която се проведе в същата карта.

https://i0.wp.com/photo.boxingscene.com/uploads/viloria-dalakian-weights%20(2).jpg?w=598&ssl=1

Световният шампион на IBF в категория муха Дони Ниетес (41-1-4, 23 KO) постигна впечатляваща победа с технически нокаут в седмия рунд над Хуан Карлос Ревеко (39-4, 19 KO). Двамата боксьори проведоха тактическа битка през първите няколко рунда, с което предизвикаха неодобрението на публиката, но най- интересното тепърва предстоеше. В шестия рунд Ниетес сериозно разтресе Ревеко, който се отправи олюляващ в ъгъла си, може би вече наранен. Той беше прегледан от лекаря между рундовете и оставен да продължи. Излизайки за седмия рунд, беше очевидно, че краката на Ревеко са подкосени. Ниетес тръгна да го довърши и завърши битката с перфектен ъперкът. Въпреки че Ревеко стана, той не беше в състояние да продължи битката и от неговия спряха срещата.

https://i2.wp.com/fightnights.com/uploads/1519494609-nietes-reveco-weights%20(3).jpg?w=598

Уважаеми приятели!

Надяваме се на Вашата подкрепа!

Направете дарение, за да подкрепите съществуването на сайта. Който желае и може нека да помогне!

IBAN : BG 95DEMI92401000148388 –
При банка – „Търговска Банка Д“ АД („Д Банк“)
BIC DEMIBGSF
Получател : Людмил Александров

(64)

Share

коментара
Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *