Артур Шпилка победи Доминик Гуин
Вчера на Stadion Narodowy във Варшава, Полша популярният полски боксьор ​​Артур Шпилка (21-3, 15 КО) успешно се завърна на ринга, постигайки убедителна победа над 43-годишния американски ветеран Доминик Гуин (35-12-1, 24 KO).

Двубоят не беше впечатляващ, тъй като Шпилка действаше доста методично и монотонно, а Гуин се беше съсредоточил изключително върху оцеляването си на ринга. Доминацията на поляка ставаше все по-очевидна, но за победа с нокаут и дума не можеше да става до последният рунд.Трийсет секунди преди края на битката, Шпилка намери Гуин с тежко ляво кроше, което повали ветерана в нокдаун. Въпреки това американеца се изправи и успя да оцелее, а Шпилка постигна победа с единодушно съдийско решение.

Този успех позволи на Артур Шпилке да прекъсне серията си от две поредни загуби: от световния шампион на WBC в тежка категория Дионтей Уайлдър и сънародника си Адам Конацки. Какви са перспективите пред поляка все още в трудно да се каже, защото нивото на противника не позволява да се направи крайно заключение за неговата форма.

https://photo.boxingscene.com/uploads/szpilka-kownacki%20(5).jpg

Уважаеми приятели!

Надяваме се на Вашата подкрепа!

Направете дарение, за да подкрепите съществуването на сайта. Който желае и може нека да помогне!

IBAN : BG 95DEMI92401000148388 –
При банка – „Търговска Банка Д“ АД („Д Банк“)
BIC DEMIBGSF
Получател : Людмил АлександровНапишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *