Антъни Джошуа се надява Поветкин да изчака, за да може той да проведе битка с Уайлдър

Световният шампион на WBA ( супер ), WBO, IBF и IBO в тежка категория Антъни Джошуа предпочита да проведе обединителен двубой с шампиона на WBC Дионтей Уайлдър, а не битка с Александър Поветкин, това заяви британският боксьор.

Победителят от битката Джошуа-Уайлдър ще стане първият боксьор, който ще притежава всичките четири големи титли в тежка категория едновременно от много време. Но Поветкин е задължителният претендент за титлата на WBA.

Джошуа се надява, че Поветкин ще отстъпи и ще му позволи да се бие с Уайлдър, но британеца признава, че може да му се наложи да се срещна с руснака, ако той откаже да отстъпи реда си.

“ Предпочитам да се бия с Уайлдър, така че ако Поветкин може да изчака известно време до 2019 г., това би било идеално, “ каза Джошуа. “ Но това е проблемът, когато притежавате повече от един колан, защото трябва да спазвате правилата на всяка една от организациите. Затова някои хора биха предпочели да има един колан и един шампион в тежка категория. Това е, върху което работим в момента – искам битка с Уайлдър.

Но за всеки колан има претендент и Поветкин е един от тях. Надявам се, че той ще може да изчака, но ако не, не мисля, че ще има смисъл да се отказвам от този колан. Така че, ако трябва да се бия с Поветкин, то така да бъде. „

https://photo.boxingscene.com/uploads/joshua-wilder_4.jpg

Уважаеми приятели!

Надяваме се на Вашата подкрепа!

Направете дарение, за да подкрепите съществуването на сайта. Който желае и може нека да помогне!

IBAN : BG 95DEMI92401000148388 –
При банка – „Търговска Банка Д“ АД („Д Банк“)
BIC DEMIBGSF
Получател : Людмил Александров
Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *