Антъни Джошуа отряза Поветкин, иска WBA да отложи битката им, тъй като иска обединителен двубой с Уайлдър

Световният шампион на WBA ( супер ),WBO, IBF и IBO в тежка категория Антъни Джошуа ясно даде да се разбере, че не изпитва желание да се бие с Александър Поветкин, въпреки че руснака е негов задължителен претендент.

WBA очаква Джошуа да проведе битка с Поветкин до 1 септември, въпреки това британецът обяви, че е твърдо решен да проведе обединителен двубой с шампиона на WBC Дионтей Уайлдър.

“ Искам битка с Уайлдър, няма никакво съмнение в това. Той шумно изрази желанието си да се бие с мен, но моята цел бе да събера всеки един от коланите, “ каза Джошуа пред Sky Sports News.

“ Сега, когато направих това, моето внимание на 100 процента е насочено към Уайлдър. Ще направим добро предложение на екипа на Уайлдър – много добро предложение, което трябва да предизвика голям интерес. Надявам се, че това ще спре безсмислените разговори и крясъци от негова страна и той ще седне на масата и ще приеме предложението.

В момента наистина не се интересувам от двубой с Поветкин. Но не искам да загубя титлата си, защото искам да стана абсолютен шампион в тежка категория. Затова държа на всичките си титли. Надявам се, че задължителната защита срещу Поветкин ще бъде отложена за през 2019 г. „

http://www.worldboxingnews.net/images/joshua-wilder-ll-westcott.jpg

Уважаеми приятели!

Надяваме се на Вашата подкрепа!

Направете дарение, за да подкрепите съществуването на сайта. Който желае и може нека да помогне!

IBAN : BG 95DEMI92401000148388 –
При банка – „Търговска Банка Д“ АД („Д Банк“)
BIC DEMIBGSF
Получател : Людмил Александров
6 коментара

 1. strelecaaa април 10, 2018 10:09 pm  Отговор

  Дано не му приемат молбата и първо да направи зашита срещу Саша.

  • Ангел април 11, 2018 4:47 pm  Отговор

   +1 Съгласен съм. Руснака премина зенита си – когато беше във върхова форма и трябваше да се бие с Уайлдър му скроиха шапка… Сега вече е късно, няма да става по-добър, така че колкото по-бързо се бият толкова по би имало някаква минимална интрига от гледна точка на зрителски интерес.

   • strelecaaa април 11, 2018 5:52 pm  Отговор

    Да. Това ми е мисълта. С всеки изминал месец Саша ще е една идея по-далеч от сегашната си форма. Така че сега е момента.

 2. Iavor април 10, 2018 10:48 pm  Отговор

  Сега топката е в полето на Бионсето. Подозирам, че ще са му малко парите:-). Както се случи с предложението на Уайт.
  Иначе, той много иска да се срещне с Джошуа ;-).

 3. Митко април 10, 2018 11:54 pm  Отговор

  Аз пък подозирам, че Джошуа и Еди са се насрали и нарочно предлагат неизгодна оферта на Уайлдър, за да не се съгласи. Във случая има слухове за 20% от приходите. Той задължителния претендент за титлите му ще вземе повече без да е шампион.

 4. Дидо април 11, 2018 8:59 am  Отговор

  И офертата обезателно да се смята в проценти, защото Уайкдър определено напоследък направи много по-интересни и хубави мачове от последните на Джошуа и е спорно да се каже в момента кой ще привлече повече зрители към евентуална подобна битка. Освен това ще бъде мач за абсолютен световен шампион, дори на Паркър, който не е и наполовина толкова интересен колкото Уайлдър предложиха 1/3-та. Вторият няма нужда от реклама, шампион на WBC, 39 зрелищни нокаута от 40 двубоя, сигурно единственият в момента на нивото на Джошуа, независимо в каква форма е последният. Щото когато Джошуа е в лоша форма, сигурно и Уайт има шанс да го нокаутира като се измори. В оптимална форма е класа над останалите, освен 1-2-ма.

Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *