Антъни Джошуа нокаутира Александър Поветкин в седмия рунд

Преди малко на легендарния стадион „Уембли“ е Лондон, Англия световния шампион на WBA ( супер ), WBO, IBF и IBO в тежка категория Антъни Джошуа (22-0, 21 КО) успешно защити своите титли след като победи с технически нокаут в седмия рунд Александър Поветкин (34-2, 24 КО).

И двамата боксьори започнаха битката много внимателно, без да рискуват излишно. Джошуа веднага започна активно да работи с джеба си и не позволи на Поветкин да скъси дистанцията. Руснакът нанасе няколко удара в тялото, но те не бяха толкова тежки. В края на първия рунд Поветкин пласира ляво кроше, което разклати Джошуа.

Британеца започна по-активно втория рунд, но след няколко опасни конраудара на Поветкин отново стана внимателен. На лицето на Джошуа се четеше изненада, защото опасните крошета на Поветкин многократно го накараха да мисли. На моменти Джошуа изглеждаше объркан. Веднага щом Поветкин успяваше да стигне до съперника, следваха серия от тежки удари, които бяха доста разнообразни.

В крайна сметка Джошуа най-сетне напипа правилната дистанция и отряза пътя на Поветкин до огневата линия. В четвъртия рунд британецът започна да се приспособява към стила на Поветкин, който твърде открито започна да нанася ляво кроше и десен овърхенд. В шестият рунд Поветкин направи няколко опасни атаки, но всичките му удари намериха ръкавиците на опонента му. Джошуа все още не бързаше да тръгне напред и не направи нищо значимо.

Нищо не предсказваше, че развръзката ще настъпи толкова бързо, но в седмия рунд Поветкин получи тежък удар, след което Джошуа го повали в нокдаун. Поветкин съумя да се изправи, но Джошуа бързо го довърши с няколко точни удара.

В картата на Бойния спорт Александър Поветкин водеше с резултата 58:56 до началото на седмия рунд.

https://i2.wp.com/fightnews.info/img/pages/46866_resize(602-602-4).jpg?w=598&ssl=1
Уважаеми приятели!

Надяваме се на Вашата подкрепа!

Направете дарение, за да подкрепите съществуването на сайта. Който желае и може нека да помогне!

IBAN : BG 95DEMI92401000148388 –
При банка – „Търговска Банка Д“ АД („Д Банк“)
BIC DEMIBGSF
Получател : Людмил Александров

(246)

Share

коментара
5 коментара

 1. ludmil септември 23, 2018 1:19 am  Отговор

  Както и очаквах годините си оказаха думата. Липсата на коцентрация винаги се появява с възрастта. Уайлдър сигурно е щастлив, че не се би с Поветкин преди 2 години:)) Но все пак добра победа за Джошуа. Той показа, че е достоен световен шампион,. Сега не виждам кой ще со спре. Е,, освен Фюри:))

 2. Dredd септември 23, 2018 1:23 am  Отговор

  Нещо на сценарии ми ухаеше тази битка ..

  • Найденов септември 23, 2018 1:27 am  Отговор

   Няма логика да е сценарий. Спорта в Русия се ползва с подкрепата на Путин.., а отношенията между Русия и UK са меко казано обтегнати.

 3. Найденов септември 23, 2018 1:25 am  Отговор

  Джошуа ще изпрати Фюри в царството на щастието с желязна ръка ..!

  • Митко септември 23, 2018 1:34 am  Отговор

   Няма да достигне до него освен ако не се “контузи“ срещу Уайлдър, иначе Фюри може и да го точкува 12 рунда.

Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *