Антъни Джошуа: В тежка категория ще бъдат тествани волята и уменията на Усик
Антъни Джошуа коментира евентуалното преминаване на абсолютния световен шампион в полутежка категория Олександър Усик в тежка категория.

“ Ако той правилно подходи към промяната на категорията, тогава да, „ отговори Джошуа на въпрос дали Усик може да успее в тежка категория. “ Не трябва да забравяте, че днешната тежка категория се различава много от времето на Мохамед Али и Роки Марчиано. Такива големи момчета като мен, Дионтей Уайлдър, Тайсън Фюри, бяха тромави. Но сега имаме добра координация, можем да удряме, физически сме силни.Усик трябва постепенно да израсне, да разбере какво означава да се биеш с боксьори, които удрят много тежко. Не става въпрос само за вашите умения, това е различна теглова категория. Всичко опира до желанието, до това колко ще може да поеме. Той трябва да премине постепенно в тежка категория. Знам, че той има добра аматьорска кариера в полутежка категория. Но преминаването му в тежка категория ще бъде както тест за волята му, така и за уменията му. Така че ще бъде много интересно да видим как ще се развие. Всички ще се радваме, защото той е добър актив в нашия спорт. „

Антъни Джошуа ще защитава световните си титли на WBA ( супер ), WBO, IBF и IBO в тежка категория срещу Александър Поветкин на 22 септември на „Уембли“ в Лондон, Англия.

https://photo.boxingscene.com/uploads/usyk-joshua.jpg

Уважаеми приятели!

Надяваме се на Вашата подкрепа!

Направете дарение, за да подкрепите съществуването на сайта. Който желае и може нека да помогне!

IBAN : BG 95DEMI92401000148388 –
При банка – „Търговска Банка Д“ АД („Д Банк“)
BIC DEMIBGSF
Получател : Людмил Александров

5 коментара

 1. Гошо септември 11, 2018 4:21 pm  Отговор

  Дава наставления все едно е някаква легенда в тежка категория, а самия той е далече от уменията на Усик.

 2. Ivo септември 11, 2018 9:14 pm  Отговор

  По-скоро отбелязва неговото присъствие и показва уважение, но има и нотка на предупреждение към самият Усик!

 3. Найденов септември 11, 2018 11:57 pm  Отговор

  Ше бъде интересно , Усик като качи 10 кг. за тежка( като стане 100 кила) , колко ще запази от движението си и енергията си… Все пак умения си има отлични , но без това движение и тая енергия , няма как в 11-12 рунд да продължава да обсипва нон стоп с комбинации. Плюс това не е срещал боксьор като Бронзовия , който с един удар трупясва. Много ме кефи да гледам нокаута на Шпилка , който се води някакво такова подвижно техничарче. Мач , който не бих се кефил да гледам е Т.Фюри- Усик.

  • Иво септември 14, 2018 1:24 am  Отговор

   Пусни си да гледаш Усик и Джо Джоис в тежка от световните боксови серии да придобиеш престава. Преди да стане про Усик има няколко боя в тежка

 4. Найденов септември 15, 2018 3:00 am  Отговор

  Гледах го тоя мач в ю тюб преди година две. Определено знаков мач. Бързината и енергията на Усик сякаш си бяха същите въпреки повечето килограми. На момента Джойс ставаш див и щастлив.Не знаеше от къде му влизат… Обаче , Джойс не е мерило за елита в тежка ! Бавен е , има някакви физически данни но технически не впечатлява. Другото , което видях в мача е ,че Усик може да има сериозни проблеми срещу по- високи и по едри боксьори ,КОИТО ЗНАЯТ КАК ДА СИ ИЗПОЛЗВАТ ФИЗИКАТА ! Физиката на Усик просто не е за тежка категория. В тежка категория има копелета (извън топ 5) ,които ще направят мача срещу Усик грозен с разни мръсни номера , ще му разбият ритъма и играта с подскачания и движения..ще го навират в ъглите ,клинчове, прегръдки , дърпане , бутане… Класически пример е ситуацията с нокаута на Т. Фюри над Кънинкам , когато за мен съдията трябваше да санкционира Тайсън за кръчмарския приом , а не да му дава победата.

Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *