Анди Руиз младши подписа с Ал Хеймън
Бившият претендент за световната титла в тежка категория Анди Руиз (31-1, 20 КО) подписа договор с един от влиятелните хора в световният бокс промоутъра и мениджър Ал Хаймън.Хаймън работи с над 100 други боксьори и е основател на телевизионните боксови серии „Premier Boxing Champions“, които се излъчват от „Showtime“ и „Fox Sports“.

Руиз, който се подготвя под ръководстаото на Мани Роблес, се боксира за последно през юли на 2018 г., когато победи с единодушно решение ветерана Кевин Джонсън.

Според източници, Руиз е откупил остатъка от договора си с промоутърската компания „Top Rank“.

Хеймън работи с много боксьори от тежка категория, включително световния шампион на WBC Динтей Уайлдър, Доминик Бризийл, Ефе Аджегба, Джо Джойс, Джерълд Вашингтон, Чарлз Мартин, Адам Ковнацки, Майкъл Хънтър, Луис Ортиз и няколко други.

В най-голямата си битка досега, Руиз пътува до Нова Зеландия през декември 2016 г., за да се бие за вакантната титла на WBO в тежка категория. Той загуби с единодушно решение от Джоузеф Паркър. Руиз и неговият треньор по това време Ейбъл Санчес смятаха, че са били ограбени.

Анди Руиз младши не се е боксирал от март 2018 година.

Той притежава ударна мощ и бързи ръце, но най-големите критики към него са свързаи с теглото му – което варира през годините. През последните няколко години теглото на Руиз варира от 112, 4 кг до 123, 4 кг. Той тежеше 114, 3 кг за битката си с Джонсън.

1 Коментар

  1. Иво януари 12, 2019 2:11 pm  Отговор

    Добро решение при Хейман ще получи по големи битки

Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *