Андерсон Силва иска да бъде върната TZT
Бившият шампион на UFC в средна категория Андерсън Силва (34-8 ММА) настоява, че антидопинговата политика на Американската Антидопингова Агенция (USADA) трябва да бъдe по-гъвкава.Според него трябва да бъде разрешена тестостероновата заместителна терапия (TMZ).


„Някои атлети трябва да използват хормонален заместител. Мисля, че ако USADA регулира използването на тази терапия, бойците, които са спрели да се състезават, могат да се върнат на високо ниво в нашия спорт. Например, Витор Белфор. Или дори аз, въпреки че никога не съм използвал тази терапия. Но има и стари спортисти, които се нуждаят от това. Дан Хендерсън, други бойци, които са завършили кариерата си.

Разбира се, аз съм за допинг контрол. Вярвам, че спортистът не трябва да се опитва да печели предимство в деня на битката, използвайки забранени методи. Но мисля, че трябва да преразгледаме отношението към този проблем като цяло, защото има много контузии в този спорт, много битки се отменят заради това и така нататък.

Например, можете да дадете положителна допинг-проба само защото сте взели аспирин. Аз не съм срещу политиката на USADA, аз съм за нея. Но мисля, че трябва да има някаква гъвкавост по отношение на онова, което е позволено и което не е, ” каза Силва.


Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *