Александър Усик напълно надигра Мурат Гасиев и стана абсолютен световен шампион в полутежка категория

Късно снощи на СК „Олимпийский“ в Москва, Русия завърши финалния двубой от турнира Световни Боксови Суперсерии, който очаквано беше спечелен от фаворита Александър Усик след победа с единодушно съдийско решение над Мурат Гасиев. С успеха си Усик завоюва световните титли на WBA ( супер ), WBC, WBO и IBF в полутежка категория и по- този начин се превърна в абсолютен шампион.

Двамата боксьори започнаха битката много внимателно, но Усик все пак показа своето предимство в бързината и перфектното движени по ринга. Гасиев от своя страна не си даваше много зор и сякаш се опитваше да преспи бдителността на Усик. Виждаше се, че на руският боксьор му е много неудобно да действа срещу толкова подвижен съперник, но въпреки това успя да пласира добър удар в черния дроб във втория рунд. Въпреки това, Усик изобщо не се смути и продължи да действа в обичайния си стил, като отлично работеше със своя джеб.

В третия рунд Гасиев се опита да работи от средна дистанция, но му беше изключително трудно и при всеки пропуснат удар Усик се опитваше да накаже противника си. Украинецът не спираше да работи с краката си и постоянно се измъкваше от обхвата на Гасиев. Руснака се опитваше да пласира тежък удар и на моменти изглеждаше много ограниченен. От своя страна Усик действаше много разкрепостено, постоянно използваше комбинации и редовно пласираше удари. В края на четвъртия рунд Гасиев намери Усик с десен прав, но не успя да развие атаката си поради липсата на време.

В петия рунд Гасиев намери съперника си с два ниски удара, но и двата не бяха умишлени и попаднаха в бедрото. По- средата на битката станало очевидно, че Усик все още не работи на пълни обороти и има намерение да демонстрира всичките си умения през втората половина на финалния двубой. Както се очакваше, Гасиев не беше готов за стила на украинеца, който не позволи на противника да се концентрира и непрекъснато го тормозеше с удари. Най-изненадващо е, че руснакът изобщо не се вслушваше в инструкциите на треньора си и постоянно се опитваше да намери Усик с тежък удар.

В осмия рунд, предимството на Усик стана очевидно, като той започна да вкарва по- тежки удари. Гасиев пропусна много удари, които, разбира се, повлияха на действията му. Освен това, под лявото око на Гасиев се образува аркада, която обаче не попречи на зрението му. В деветия рунд Гасиев се опита да вдигне темпото, но Усик спря устрема на противника си с няколко точни удари и постоянен джеб. Гасиев се бавеше и мощните му крошета увисваха във въздуха, което беше очевиден признак на отчаяние.

На моменти Гасиев изглеждаше напълно безпомощен, защото вървеше срещу противника и се нанизваше на ударите му, които летяха към него от различни ъгли. В шампионските рундове руският боксьор продължи да търси щастието си с един удар, което не даде никакъв резултат. Усик постоянно работеше с комбинации в главата на Гасиев, без да му остави шанс за победа. Всъщност, в този двубой Усик, както никога досега, изглеждаше като по- голяма версия на Василий Ломаченко, чийто баща го подготвя за тази битка.

В крайна сметка Александър Усик записа победа с резултат 119-109, 120-108 и 119-109.

https://i2.wp.com/photo.boxingscene.com/uploads/usyk-gassiev-weights%20(3)_1.jpg?w=598&ssl=1

Уважаеми приятели!

Надяваме се на Вашата подкрепа!

Направете дарение, за да подкрепите съществуването на сайта. Който желае и може нека да помогне!

IBAN : BG 95DEMI92401000148388 –
При банка – „Търговска Банка Д“ АД („Д Банк“)
BIC DEMIBGSF
Получател : Людмил Александров

(180)

Share

коментара
2 коментара

  1. Васил юли 22, 2018 8:23 am  Отговор

    Титлите са–WBA,WBC,IBF,WBO

  2. ludmil юли 22, 2018 8:25 am  Отговор

    Нищо неочаквано не се случи. Всички искаха Гасиев да победи, но всички знаеха, че Усик ще спечели. Аз дори не ги гледах:))) Ще бъде интересно Усик да мине в тежка категория. Смятам, че там ще има голям успех. Освен ако не се бие с Джошуа, Фюри и Уайлдър:)

Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *