Александър Поветкин се присъедини към системата „АДАМС“
Задължителният претендент за титлата на WBA в тежка категория Александър Поветкин се присъедини към системата АДАМС (ADAMS – Anti-Doping Administration & Management System) – Система за Антидипингова администрация и мениджмънт, разработена и използвана от Световната Антидопингова Агенция (WADA), Националните Антидопингови Агенции и допинг- служители, която следи за местонахождението на спортистите, за да им бъдат взети допинг- проби.

АДАМС е онлайн програма в която се събират и съхраняват данните на атлетите. Всеки спортист има свой профил, който съдържа информация за местонахождението му, преминалите допинг-проби и техните резултати, разрешените за терапевтична употреба забранени препарати в спорта и / или методи. Потребителите на АДАМС са спортисти, представили на Националните Антидопингови Организации и Международните Спортни Организации, Националните Спортни Организации, WADA и експертите от лабораторите, акредитирани от WADA.Всеки спортист в АДАМС трябва да посочи един час през деня, който смята, че ще бъде най-удобен за него, за да бъде проверен през този ден. Този час трябва да бъде в периода между 5:00 и 23:00 часа. Информацията за едночасовия прозорец (точният адрес на местоположението в рамките на този час) трябва да бъде подробна и актуална. Липсата на спортиста на посочения адрес по време на интервала от един час е нарушение на правилата за достъп.

Всяка комбинация от трите правила за достъп (непълна информация/ пропуснат тест) в продължение на 12 месеца е считана за нарушение на антидопинговите правила и може да доведе до дисквалификация.

Александър Поветкин в момента участва в съвместната програма за „Чист бокс“ , създадена от Световния Боксов Съвет ( WBC ), и Доброволната Антидопингова Агенция ( VADA ) преди предстоящия си двубой срещу световния шампион на WBA ( супер ), WBO, IBF и IBO в тежка категория Антъни Джошуа.

По-рано руският боксьор изтърпя наказание заради употребата на забранени стимуланти преди срещите си със световния шампион на WBC Дионтей Уайлдър и Бърмейн Стивърн. Самият Поветкин винаги е твърдял, че не е приемал умишлено забранени забранени, и беше подложен на постоянен мониторинг контрол от WBC.

Уважаеми приятели!

Надяваме се на Вашата подкрепа!

Направете дарение, за да подкрепите съществуването на сайта. Който желае и може нека да помогне!

IBAN : BG 95DEMI92401000148388 –
При банка – „Търговска Банка Д“ АД („Д Банк“)
BIC DEMIBGSF
Получател : Людмил АлександровНапишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *