Александър Поветкин е в очакване как ще се развият преговорите за двубой Джошуа – Уайлдър

Преговорите за обединителен двубой в тежка категория между световния шампион на WBA ( супер ), WBO, IBF и IBO Антъни Джошуа и шампиона на WBC Дионтей Уайлдър продължават.

Има поставена оферта на масата от екипа на Джошуа, и феновете търпеливо очакват непоколебимия отговор на Уайлдър и неговите съветници.

Докато Джошуа е обвиняван, че е направил ниска и обидна оферта на Уайлдър, желанието на американеца да се изправи срещу британеца на негова територия също е под въпрос.

Това, което е известно е, че Уайлдър има предложение за $12, 5 млн., което той обмисля дали да приеме и да прелети през Атлантическия океан за да се опита да отнеме на Джошуа четирите му титли.

Какъвто и да бъде неговото решение, Еди Хърн заяви какво мисли относно ситуацията с Джошуа, тъй като задължителният претендент за неговата титла на WBA Александър Поветкин нетърпеливо очаква своя шанс.

“ Ние сме A-страна в преговорите с Уайлдър. Дори разпределение на приходите в съотношение 60-40 е непропорционално от гледна тока на стойноста на двамата боксьори.

Нашата оферта е пет пъти по-голяма, отколкото Дионтей Уайлдър е получавал за всичките си битки. Всичко, което той ще получи за тази битка, е благодарение на Антъни, „ каза Хърн пред Ring Magazine.

“ Ако в лагера на Уайлдър не приемат битката, ние ще се бием с Александър Поветкин, който е задължителем претендент за колана на Джошуа.

Ако те не приемат, това не означава, че преговорите за битката ще са мъртви. Просто ще означава, че първо ще се бием с Александър Поветкин, и ще подновим преговорите отново през декември или февруари или март на следващата година.“

Шели Финкел, представител на Уайлдър, вече реагира.

“ Ако ще правят оферта, която обижда Дионтей Уайлдър, тогава е очевидно, че Еди не иска битката точно сега, “ каза Финкел пред Телеграф.

Уважаеми приятели!

Надяваме се на Вашата подкрепа!

Направете дарение, за да подкрепите съществуването на сайта. Който желае и може нека да помогне!

IBAN : BG 95DEMI92401000148388 –
При банка – „Търговска Банка Д“ АД („Д Банк“)
BIC DEMIBGSF
Получател : Людмил Александров
1 Коментар

  1. Ангел април 13, 2018 12:37 am  Отговор

    Дионте може и да е получил в последния си мач 2 млн. и нещо, но това му беше за сефте! По принцип взимаше около милион, като това включва и ПОД седем цифрени суми. Не виждам как такава оферта може да е подигравка и защо реват защитниците на правата на баскетболистите? 😀
    Дионтей да си каже че не иска битка СЕГА (да подчертая – за това лято става въпрос) и това е! Какво ми разиграват евтини номерца в стил „Крадеца вика: Дръжте крадеца!“

Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *