Александър Поветкин: Винаги съм бил чист спортист, положителните проби са изключително съмнителни

Наскоро, Антъни Джошуа заяви, че ще бъде принуден да се оттегли от бокса, ако някога бъде уличен в употреба на допинг, в какъвто скандал се забърка Александър Поветкин.

Поветкин, който е задължителен претендент за титлата на WBA, притежание на Джошуа, и ще се срещне с него на 22 септември на Уембли, ядоса феновете, които смятат, че той не трябваше да получава възможност да се върне обратно на голямата сцена след проблемите с допинга.

38-годишният руски даде положителна допинг – проба за наличието на мелдониум през май 2016 г., преди срещата си с шампиона на WBC Дионтей Уайлдър. А през декември същата година бе уличен в употреба на остарин преди срещата си с Бърмейн Стивърн.

Въпреки това, Поветкин счита, че не е направил нищо нередно и затова не трябва да бъде гледан с подозрение, когато се бие с Джошуа.

“ Преди всичко, бях оневинен и оправдан. А съдебното дело срещу Уайлдър, завърши в наша полза. За мен всичко беше много подозрително. Знам, че винаги съм бил чист боксьор. Единственото нещо, което мога да кажа, е, че бях обвинен в нещо, което не бях направил.

След като бях уличен в употреба на допинг за първи път, се записах в още една програма за допинг-контрол. И тогава какво се случи? Точно преди битката взех мелдоний или някакъв остарин, който не оказва никакъв ефект и бях хванат. Това звучи ли ви правдоподобно?

Количеството, която намериха, не можеше да окаже никакво влияние върху представянето ми по никакъв начин, така че защо да го правя? Следователно, това няма нищо общо с мен. Честно заслужих тази битка. Не мисля, че всички наши спортисти използват онова, в което са обвинени. Това вече е малко дразнещо, ако бъда честен, “ каза Поветкин.

Четиридесет и седем руски спортисти и треньори получиха забрана да участват на тазгодишните зимни олимпийски игри след разследване, че държавата е спонсорирала допинг- програма по време на Игрите през 2014 г. в Сочи.

https://i1.wp.com/photo.boxingscene.com/uploads/joshua-povetkin%20(7)_1.jpg?w=598&ssl=1

Уважаеми приятели!

Надяваме се на Вашата подкрепа!

Направете дарение, за да подкрепите съществуването на сайта. Който желае и може нека да помогне!

IBAN : BG 95DEMI92401000148388 –
При банка – „Търговска Банка Д“ АД („Д Банк“)
BIC DEMIBGSF
Получател : Людмил Александров

(104)

Share

коментара
1 Коментар

  1. ludmil юли 21, 2018 7:54 am  Отговор

    Поветкин винаги е имал вид на почтен човек. Съмняваме да е взел допинг умишлено. Но все пак пробите са си проби. Макар че не съм запознат с остарина като цяло. Но доколкото си спомням беше за сваляне на килограми. Макар че да го взема малко преди срещата наистина изглежда супер безумие. Жалко че Поветкин не се би нито със Уайлдър нито със Стивърн. Не изпитвам никакво съмнение, че щеше да ги нокаутира.

Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *