Адонис Стивънсън и Баду Джак стигнаха до равенство
Тази сутрин в Air Canada Centre в Торонто, Канада световният шампион на WBC в лека тежка категория Адонис Стивънсън запази титлата си след като направи равенство с бившият двукратен шампион Баду Джак.

От самото начало на срещата Баду Джак се опита да проведе тактически правилно битката, но в крайна сметка не успя да победи.През първите няколко рунда, Джак се опитваше по- всякакъв начин да избегне битката, давайки на своя опонент центъра на ринга и се стремеше да не допусне опасни удари с лявата ръката. В третия и четвъртия рунд Джак на няколко пъти пласира удари с дясната ръка от дистанция, а от петия рунд, битката премина в близка дистанция. Както се оказа, четиредесет годишния Адонис Стивънсън бе в състояние да поддържа темпото и да окаже сериозна съпротива на по-младия си противник.

Едва след седмия рунд тактиката на Баду Джак започна да носи видим успех. Адонис Стивънсън започна да пропуска все повече и повече удари, световния шампион започна да се изморява , и, както изглежда, Баду Джак взе контрол в битката. Но в десетия рунд, той пропусна тежък удар в тялото и целия рунд и половината от единадесетият се опитваше да избяга от канадеца с лакти, прибрани към тялото. В десетият и единадесетият рунд Адонис Стивънсън хвърли всички сили, докато в дванадесетия рунд боксьорите влизаха по- често в клинч, като Джак използваше дясната си ръка, за да нанася къси удари. След края на гонга претендента започна да празнува победата си.

Предимството, което Адонис Стивънсън си осигури в началото и в края на тази битка, се оказа достатъчно, за да запази световната си титла. Двама от съдиите дадоха 114-114 равенство, а третия видя победа за Баду Джак с резултат от 115-113. По този начин Адонис Стивънсън отново успешно защити титлата си, въпреки трудната и равностойна битка.

https://fightnews.info/img/pages/39371_resize(602-602-4).jpg

Уважаеми приятели!

Надяваме се на Вашата подкрепа!

Направете дарение, за да подкрепите съществуването на сайта. Който желае и може нека да помогне!

IBAN : BG 95DEMI92401000148388 –
При банка – „Търговска Банка Д“ АД („Д Банк“)
BIC DEMIBGSF
Получател : Людмил АлександровНапишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *