Адонис Стивънсън: Искам победителя от мача Сергей Ковальов – Андре Уорд

Световния шампион на WBC в лека тежка категория ( до 79, 4 кг ) Адонис Стивънсън (28-1, 23KO) има желанието да се срещне на боксовия ринг с победителя от предстоящия двубой между шампиона на IBF/WBO/WBA в същия теглови клас Сергей Ковальов и Олимпийския шампион Андре Уорд.

Срещата между Сергей Ковальов (30-0, 26KO) и Андре Уорд (30-0, 15KO) ще се проведе на 19 ноември в T-Mobile Arena в Лас Вегас.

Адонис Стивънсън трябва да направи задължителна защита в началото на следващата година срещу Елейдер Алварес (20 – 0, 10КО).

От WBC наредиха на Адонис Стивънсън и Сергей Ковальов да проведат двубой като дори бяха назначили търг, но от лагера на Ковальов се оттеглиха след като очакваха от лагера на Стивънсън да организират мача да бъде предаван по телевизионния канал PBC, но Ковальов не би могъл да участва, защото има договорни отношения с HBO.

“ Андре Уорд и Сергей Ковальов ще се бият на 19 ноември, което е добре. Аз бих искал да се срещна с победетеля и да обединя титлите. Аз съм готов да се бия с всеки съперник, но преди всичко искам да стана абсолютен световен шампион. Но аз разбирам, че за организирането на такъв двубой трябва врене.

Мисля, че шансовете в мача Ковальов – Уорд са изравнени – 50 на 50. Аз не мога да посоча победителя. Знам, че феновете искат да разберат кой е най- добрия боксьор в лека тежка категория на планетата, затова аз съм готов да се срещна с победителя, без значение дали това ще бъде Ковальов или Уорд, “ каза Стивънсън.

kovalev-stevenson

=======================================================================

Уважаеми приятели!

Надяваме се на Вашата подкрепа!

Направете дарение, и подкрепете съществуването на сайта. Който желае и може нека да помогне!

IBAN : BG 95DEMI92401000148388 –
При банка – „Търговска Банка Д“ АД („Д Банк“)
BIC DEMIBGSF
Получател : Людмил Александров
Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.